Adattár-kereső

az adattár-kereső a megadott kulcsszóra keres az adattárban:
települések, intézmények, kronológiák, bibliográfiák, könyvek,
dokumentumok, folyóiratok, drámatár, képzőművészeti tár

Rendezvények

Vissza
XLII. Durindó és LV. Gyöngyösbokréta

XLII. Durindó és LV. GyöngyösbokrétaBesorolás: Fesztivál

Időpont: 2018. június 1–3.
Település: Törökkanizsa
Helyszín:  
Szervező: Tiszagyöngye Művelődési Egyesület,
Törökkanizsa Helyi Közösség
A XLII. Durindó és az LV. Gyöngyösbokréta (a továbbiakban: Fesztivál) a vajdasági magyar népzenei együttesek, néptánccsoportok és szólisták hagyományápoló és hagyományőrző, ifjúsági és felnőtt kategóriájú szemléje. Magyar nótát, népies műzenét, valamint népdalfeldolgozásokat játszó pályázók jelentkezését nem áll módunkban fogadni.

Az, hogy az idén, 100 évvel az I. világháború után, több ezren sereglünk össze a fesztivál lobogója alatt, életerőnk, küzdeni akarásunk, küzdeni tudásunk, a szülőföldünkhöz való ragaszkodásunk, az őseink teremtette értékekben és a Kárpát-hazában való töretlen hitünk pontos és alázatos mutatója.

Az idei fesztivál egyúttal a Mátyás király Emlékév, az 1848/49-es forradalom és szabadságharc 170. évfordulója jegyében is zajlik, ugyanakkor közösen emlékezünk Sós Mihályné Törköly Erzsébet, törökkanizsai adatközlő és Banó István néprajzkutató, pedagógus születésének 100., Fábri Jenő születésének 110., halálának 50., valamint Lajtha László halálának 55. évfordulójáról; Vlasity Károlyné Zélity Klára, moholi nótafa 90 éve született, de az idén emlékezünk arra is, hogy dr. Burány Béla 10 éve hagyott itt minket.

2018-ban büszkeséggel tölthet el minket az, hogy 60 éve szólalt meg először a citera hangja az Újvidéki Rádió hullámhosszán – mindez egyúttal értékeinkhez való hűségünk egyik jelentős fokmérője is.
Tiszagyöngye Művelődési Egyesület
Kapcsolattartó: Kovács Magdolna
Mobiltelefon: +381642403797
Villámpostacím: tiszagyongye@gmail.com


Letölthető dokumentumok


42_durindo_benevezesi_lap.doc   (137 kB)   FileType


Letölthető hang anyag


007_ki_hallotta_hiret.mp3   (721 kB)   FileType
011_jo_reggel_jo_reggelt.mp3   (1.41 MB)   FileType

Frissítés időpontja: 2018-05-24