Adattár-kereső

az adattár-kereső a megadott kulcsszóra keres az adattárban:
települések, intézmények, kronológiák, bibliográfiák, könyvek,
dokumentumok, folyóiratok, drámatár, képzőművészeti tár

Rendezvények

Vissza
Vajdasági Magyar Amatőr Színjátszók XVII. Találkozója

Vajdasági Magyar Amatőr Színjátszók XVII. Találkozója



Besorolás: Fesztivál

Időpont: 2012. március 23. – április 1.
Település: Torda
Helyszín: Petőfi Sándor Művelődési Egyesület (színházterem)
Szervező: Vajdasági Magyar Művelődési Szövetség, Petőfi Sándor Művelődési Egyesület (Torda)
Az amatőr társulatok találkozója és versenye, ahol az előadásokat szakmai zsűri véleményezi, és több kategóriában díjakat oszt ki. A találkozót minden évben más-más délvidéki településen rendezik meg, így megmozgatva a kistelepülések közösségét, bevonva azokat a szervezésbe, valamint a közönség soraiba.

17 színjátszó csoport mutatkozik be Vajdaság egész területéről: Torda, Ada, Bácsgyulaflava, Bácskertes, Gombos, Kisorosz, Magyarkanizsa, Nagykikinda, Nemesmilitics, Oromhegyes, Szilágyi, Tamásfalva, Topolya, Tóba, Újvidék, Zenta, Verbász

A diák és a felnőtt, valamint a vegyes csoportok szakmai értékelését az idei évben Ágoston Pribilla Valéria tanárnő, Brestyánszki Boros Rozália, a szabadkai Népszínház dramaturgja és Mezei Zoltán, a szabadkai Népszínház Magyar Társulatának vezetője, rendező végzi.

A kiemelt szakmai program a tordai Ady Endre Általános Iskolával közösen valósul meg. A szakmai program célja a diákok és az ifjúsági korosztály bevonása. A foglalkozások a színházi előadások lehetséges értelmezésével, a színházi élmény befogadásával foglalkoznak.

Az idei évben is megjelenik naponta száz példányban a Súgó, a találkozó szín- és hírlapja.
 
Díjak
A találkozónak két fődíja van: a Pataki László-díj a találkozó legjobb hagyományos keretek között megvalósított előadásáért és a Bambach Róbert-díj a legjobb alternatív/új formákat kereső előadásért. A találkozó további díjai: a Garay Béla-díj a közösségteremtő tevékenységért; a Szilágyi László-díj a legjobb férfi főszereplőnek; a Ferenczy Ibolya-díj a legjobb női főszereplőnek; a Nagy István-díj a legjobb férfi mellékszereplőnek/epizodistának; a Magyari Piri-díj a legjobb női mellékszereplőnek/epizodistának; a Szántó Róbert-díj a legszebb színpadi beszédért; a közönségdíj.
 
Különdíj osztható ki egyéb kategóriákban is (díszlet, fény, hang, jelmez stb.).

További különdíjak: A Magyar Nemzeti Tanács különdíja – egy előadás vajdasági tájolásának támogatása. A szabadkai Népszínház Magyar Társulatának különdíja – a Vajdasági Magyar Amatőr Színjátszók Találkozója egyik díjnyertes előadásának vendégjátéka a Délvidéki magyar színjátszás napjához kötődően. A Magyar Szó napilap egyéves előfizetése. A Képes Ifjúság ifjúsági hetilap egyéves előfizetése. A Hét Nap hetilap egyéves előfizetése. Könyvcsomag-különdíj a zEtna Kiadó különdíja. Különdíjat biztosít a Vajdasági Magyar Versmondók Egyesülete (ingyenes részvétel a Szép Szó táborban) és a Zentai Magyar Kamaraszínház (bérlet a Kamaraszínház előadásaira), a VMMSZ és a VMMI (ingyenes részvétel a MAdT táborban)
 
Ünnepélyes megnyitó: március 23., péntek, 19.00 óra.

Ünnepélyes díjkiosztó gálaműsor: április 1., vasárnap, 18 óra. A hivatásos színházak ajándék előadása: Az Újvidéki Színház vendégjátéka. Szerbhorvát György: De ki viszi haza a biciklit? Monodráma Krizsán Szilvia előadásában.

A Találkozót a Magyar Nemzeti Tanács országos szintű kiemelt rendezvénnyé nyilvánította.

Támogató:
Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium Nemzetpolitikai Államtitkársága Budapest • Bethlen Gábor Alap Budapest • Nemzeti Kulturális Alap Budapest • Magyar Nemzeti Tanács • Tartományi Oktatási, Közigazgatási és Nemzeti Közösségi Titkárság • Tartományi Művelődési és Tájékoztatási Titkárság • Köztársasági Tájékoztatási és Információstársadalom-ügyi Minisztérium • Begaszentgyörgy község
Vajdasági Magyar Művelődési Szövetség
Kapcsolattartó: Sutus Áron
Telefon: +38124551822
Mobiltelefon: +38163496136
Villámpostacím: vamakult@open.telekom.rs
Honlap: vmmi.org


Vajdasági Magyar Amatőr Színjátszók XVII. Találkozója műsora



Letölthető dokumentumok


plakat.jpg   (5.9 MB)   FileType
programfuzet_2012.pdf   (370 kB)   FileType
sugo_2012_04_01.pdf   (2.69 MB)   FileType
sugo_2012_03_30.pdf   (4.84 MB)   FileType
sugo_2012_03_29.pdf   (5.47 MB)   FileType
sugo_2012_03_28.pdf   (4.41 MB)   FileType
sugo_2012_03_27.pdf   (3.45 MB)   FileType
sugo_2012_03_26.pdf   (4.4 MB)   FileType
sugo_2012_03_25.pdf   (3.82 MB)   FileType
sugo_2012_03_24.pdf   (2.85 MB)   FileType
sugo_2012_03_23.pdf   (5.73 MB)   FileType

Frissítés időpontja: 2012-03-16