Adattár-kereső

az adattár-kereső a megadott kulcsszóra keres az adattárban:
települések, intézmények, kronológiák, bibliográfiák, könyvek,
dokumentumok, folyóiratok, drámatár, képzőművészeti tár

Rendezvények

Vissza
Szent Mihály-napi Táncháztalálkozó és Sokadalom

Szent Mihály-napi Táncháztalálkozó és Sokadalom



Besorolás: Fesztivál

Időpont: 2017. szeptember 17. 10:30
Település: Zenta
Helyszín: Sportcsarnok, Népkert
Szervező: Háttérintézmény a Vajdasági Magyar Művelődési Intézet
Szakmai partner a Hagyományok Háza Hálózat – Vajdaság
Ez esztendő Szent Mihály havának harmadik vasárnapján, szeptember 17-én, Zentán hetedhét Vajdaságra szóló táncházat hirdetünk gyermeknek játékkal, ifjúnak mulatsággal, érettebb korúnak vigassággal.

Szeptembert a nép Szent Mihály havának nevezi, amely őszelő, a szabadban töltött idő utolsó szakasza, a kisfarsang kezdete. Ez alkalommal a zentai Sportcsarnokban és a Népkertben mulatságot tartunk.

Ízelítő a Sokadalom programjából:

10.30 óra, Zentai Városháza. A Zsiráfok utcaszínház kompánia és gyermekcsoportok felvonulása.

11.00 óra, a zentai Sportcsarnok, Népkert. Sokadalom

Hencidától Bonchidáig vetélkedő. ~ A magyar népdal napja – a Guzsalyas énekcsoport, Csizmadia Anna, Égető Emese, Fábri Ivánovics Tünde, Kisimre Szerda Anna, Szabó Annamária műsora. ~ Erdélyből, a Felvidékről, Kárpátaljáról, Magyarországról érkező népzenekarok koncertjei három színpadon. ~ Vajdasági néptánccsoportok bemutatkozása. ~ Tánc- és népdaltanítás. ~ A Csurgó zenekar gyermekkoncertje. ~ Furfangos csudavilág 111-féle agyafúrt játékkal. ~ Kirakodóvásár. ~ Mesterségbemutatók. ~ Viseletbemutató. ~ Folkkocsma reggelig tartó mulatozással.

Hencidától Bonchidáig vetélkedő. A versenyre 6 fős csoportok jelentkezését várjuk, a korhatár 10–16 év. Egy egyesületből/településről több csapat is nevezhet. A vetélkedőn az ügyesség, a néprajzi és néptáncos alapismeretek, a találékonyság kerül megmérettetésre, a fődíj kirándulás.

Helyi értékek kisfarsangja címmel bemutatkozási lehetőséget kínálunk az egyesületeknek és a települési értéktáraknak. A szervezők a helyszínen sátrat/standot biztosítanak, amelyeket helyi jellegzetességekkel (kézimunka, gasztronómiai sajátosságok, házi jókedv és más helyi értékek) saját ízlésük szerint berendezhetnek. A legotthonosabb és leleményesebb sátrakat díjazzuk. Zsűrizéskor lehetőség lesz egy maximum 5 perces bemutatóra (ének, tánc, mese és így tovább), kóstoltatóra.


Letölthető dokumentumok


Frissítés időpontja: 2017-08-21