Adattár-kereső

az adattár-kereső a megadott kulcsszóra keres az adattárban:
települések, intézmények, kronológiák, bibliográfiák, könyvek,
dokumentumok, folyóiratok, drámatár, képzőművészeti tár

Rendezvények

Vissza
Somniare somnia

Somniare somnia



Besorolás: Színház – színjátszás – irodalom

Időpont: 2016. január 18. 19:30
Település: Szabadka
Helyszín: Kosztolányi Dezső Színház
Készítette: Varga Heni
Zene: Antal Attila
Kosztüm: Varga Tünde

Ophelia, és Médeia találkozása egy előadáson belül. Hogyan viselkedik Büchner Marija egy Shakespeare- i Ophéliát játszott színésznővel, hogyan viszonyul ma Médeiához a már korábban Médeiát megformáló színésznő.

Egyik pillanatban a mozdulat kifejezése, a tánc jellege, másik pillanatban az elhangzott szó által nyilvánul meg a mondanivaló hangulatvilága, amit Antal Attila zeneszerző színpadi jelenléte és előadása egészít ki elektronikus zenei futamokkal.

Belső monológok, fejtegetések fűszere. Egy álmodó nő gondolatvilága, cívódása önmagával és környezetével. Minden monológ egy állomás, egy lelki állapot megállóhelye. Varga Tünde színpadképe és a kosztüm mondhatni változatlan, csak alig észrevehető változások történnek rajtuk a fény, valamint a játszó személy által elmozdított elemek segítségével.

A közönség lélekjelenléte a színpadon, minden tekintet, minden tekintetben rejlő gondolat lehetőséget nyújt az egyszemélyes előadóknak. A közönség a színpadon behatárolja a játekteret, szerves része lesz az előtte játszódó eseményeknek. Az előadás mozgásvilága és a szerepek megszokott, mindennapi mozgásaiból alakul egységes, ritmusos tánccá. Döbrei Dénes koreográfus és Urbán András rendező egymástól függetlenül részt vesznek a próbafolyamat bizonyos fázisaiban mint külsős szemlélők, tanácsadók.

Helyfoglalás.
 
Kosztolányi Dezső Színház

Frissítés időpontja: 2016-01-12