Adattár-kereső

az adattár-kereső a megadott kulcsszóra keres az adattárban:
települések, intézmények, kronológiák, bibliográfiák, könyvek,
dokumentumok, folyóiratok, drámatár, képzőművészeti tár

Rendezvények

Vissza

RádióSokk

Besorolás: Színház – színjátszás – irodalom
Időpont: 2015. november 24. 18:00
Település: Zenta
Helyszín: Zentai Alkotóház
Könyvbemutató

Géber László Akinek az ég és Nagy Nándor Tragikomédia című köteteinek közös bemutatója. A szerzőkkel Miklós Csongor, az Újvidéki Rádió riportere, kollégájuk beszélget. A beszélgetésbe bekapcsolódik a köteteteket megjelentető két kiadó, a Forum Könyvkiadó és a Vajdasági Magyar Művelődési Intézet.

Géber László Kovinban született 1959-ben. 1983 óta publikál, az Újvidéki Rádió irodalmi szerkesztője.

Akinek az ég című kötetéről a kiadó ezt írja: Hatalom, pénz, politika, filozófia, nyelv, szegénység, hit, háború, szülőföld, gyermekkor, színház, szerelem, képhamisítás, szép, demokrácia, utak, egyedüllét, jóslás, karácsony, konyha, új év, haladás, hajléktalanok, természet, firmamentum, önazonosság, forradalom, fiatalok, öregek, költészet, élet, halál, Isten, csend… – a teljesség igénye nélkül ezek azok a témák, témakörök, amelyekről Géber László szövegei szólnak.
„Mi hát az én mondanivalóm?” – kérdezi egyik írásában Géber. Válasza elsőre talán meglepőnek és meghökkentőnek tűnhet: „Fontos, hogy mindig azt mondjuk ki, ami a mondanivalónk, nem azt, amiről azt hisszük, hogy mondanunk kell.”

Nagy Nándor 1937-ben született Gunarason. 1958-tól nyugdíjba vonulásáig megszakítás nélkül az Újvidéki Rádióban dolgozott.

Nagy Nándor Tragikomédia című rádiójegyzeteiről Miklós Csongor a következőket írja: „Ha valaki egy munkát, hivatást több mint öt évtizeden át napi gyakorisággal művel, akkor az illető személye és tevékenysége is figyelmet érdemel. És ha az a valaki történetesen újságíró, akkor tudatában van annak is, hogy munkájának természete és terméke szorosan kötődik a mulandósághoz. (…) Ebbe a könyvbe Nagy Nándor hetvenkét szövege került abból a körülbelül ezer rádiós és sajtójegyzetből, amely jórészt az elmúlt tíz év »termése«.”

Frissítés időpontja: 2015-10-29