Adattár-kereső

az adattár-kereső a megadott kulcsszóra keres az adattárban:
települések, intézmények, kronológiák, bibliográfiák, könyvek,
dokumentumok, folyóiratok, drámatár, képzőművészeti tár

Rendezvények

Vissza
XIX. Aranycitera

XIX. Aranycitera



Besorolás: Verseny – vetélkedő

Időpont: 2014. május 24. 14:00
Település: Szenttamás
Helyszín: Jovan Jovanović Zmaj Általános Iskola
Szervező: Gion Nándor Kulturális Központ
Idén Vajdaság négy városából, Bácsgyulafalva, Csóka, Ada és Muzslya, nyolc fellépő együttes és szólista mutatta be tudását.

A bírálóbizottság tagjai, Szabó Gabriella és Borsi Ferenc döntése alapján az alsósok, szólisták-kettősök kategóriájában a muzslyai Petőfi Sándor Magyar Művelődési Egyesület tagja, Rontó Kata aranyoklevelet, az alsós kisegyütteseknél a bácsgyulafalvi Petőfi Sándor Magyar Művelődési Egyesület citeracsoportja ugyancsak aranyoklevelet, a csókai Móra Ferenc Magyar Művelődési Egyesület citerahármasa ezüstoklevelet, a muzslyai Petőfi Sándor Magyar Művelődési Egyesület Kisbanda együttese pedig ugyancsak aranyoklevelet kapott. A felsősök, szólisták, kettősök kategóriájában az adai Aranykapu Művelődési Egyesület képviselő Bognár Ivett és Lepár Emese citerakettős ezüstoklevelet érdemelt ki. A felsős kisegyütteseknél a csókai Móra Ferenc Magyar Művelődési Egyesület Kicsi csillag citeracsoportja aranyoklevelet, az adai Aranykapu Művelődési Egyesület Pengető citeraegyüttese pedig ezüstoklevelet kapott. Az idei versenyen először vehettek részt középiskolások, ahol a szólisták és kettősök kategóriájában a csókai Móra Ferenc Magyar Művelődési Egyesületből Pálfi Antónia lépett fel és aranyoklevelet kapott.

A népzenei rendezvény az 1995-ben Szenttamáson megtartott Durindó és Gyöngyösbokréta fesztivál kísérőrendezvényeként indult.

Frissítés időpontja: 2014-05-27