Adattár-kereső

az adattár-kereső a megadott kulcsszóra keres az adattárban:
települések, intézmények, kronológiák, bibliográfiák, könyvek,
dokumentumok, folyóiratok, drámatár, képzőművészeti tár

Rendezvények

Vissza

„…az életet értékelni és megbecsülni…”

Besorolás: Színház – színjátszás – irodalom
Időpont: 2014. február 24. 18:00
Település: Felsőhegy
Helyszín: Könyvtár
Huber Mihály Egy úri szabó és kétszer száz tű hossza (Napló 1934-ből és 1944–45-ből) című könyvének ünnepélyes bemutatója Hubert Évának, a szerző leányának, a kötet szerkesztőjének a közreműködésével

„…ismét többet tudok: az életet értékelni és megbecsülni úgy, ahogy adva van, de kiszínezni benne a jót, szépet és nemeset, és leszűrni a tanulságot az élet gonoszságából, az emberek galádságából és kislelkű bábok ocsmányságaiból.” (Huber Mihály)

„A gyermek és a fiatal általában nem figyel arra, amit szülei, nagyszülei mesélnek, mire meg érdekelni kezdené a »családi történelem«, már esetleg nincs kitől kérdezősködnie. Ezért jó, ha vannak régi naplók: választ adnak egyes kérdésekre. És újakat vetnek fel…” (Hubert Éva)

„Előttünk pedig kirajzolódik: hogyan éltek az emberek a hozzánk közeli és kissé távolabbi tájékon úgy nyolcvan évvel ezelőtt. A zágrábi »sentai kolónia« leírását olvasva pedig akár Tamási Áron Ábelje is eszünkbe juthat. Huber ugyanakkor vall az álmairól is. Róla meg így tudunk meg még többet.” (Sinkovits Péter)
 

Frissítés időpontja: 2014-01-29