Adattár-kereső

az adattár-kereső a megadott kulcsszóra keres az adattárban:
települések, intézmények, kronológiák, bibliográfiák, könyvek,
dokumentumok, folyóiratok, drámatár, képzőművészeti tár

Rendezvények

Vissza
Táncpanoráma – Az Interetno Fesztivál vendégszereplése

Táncpanoráma – Az Interetno Fesztivál vendégszereplése



Besorolás: Tánc

Időpont: 2013. augusztus 25. 19:30
Település: Zenta
Helyszín: Fő tér
Szervező: Pro Cultura Polgári Egyesület
Külföldi néptáncegyüttesek: Dél-Korea, Paraugay és Oroszország vendégszereplése. A rendezvényt a zentai Ispiláng gyermektáncsoport és a Stevan Sremac Helyismereti Alapítvány népi gyermektánccsoportja nyitja.

Dél-Korea. Kotti és Kim Jung. A Kotti táncegyüttes célja a koreai népművészeti és népzenei hagyományok bemutatása és megörökítése. Táncaikban jellemzően a tradicionális és modern ötvözése jelenik meg, mellyel tisztelegnek saját kultúrájuk előtt, azonban vegyítik mindezt a jelenkor művészetével. Előadásaikban megjelennek a hagyományos koreai hangszerek, melyek lényegesen eredetibbé teszik táncaikat. A táncegyüttes tagjai magas képzettségük mellett, komoly tapasztalattal is rendelkeznek. Számos nemzetközi és helyi fesztiválon szerepelnek évente.

Oroszország. Katalyk Néptáncegyüttes. A Katalyk 1979-ben alakult Maya városában Oroszország területén. Táncaikkal elhozzák a tájegység spirituális és lenyűgöző világát, előadásaikkal betekintést nyerhetünk a Sakha-vidék tradicionális világába. Tagjai között minden tekintetben az összetartás és a fiatalosság fontos szerepet játszik, így teljes egészében a közönség elé varázsolják saját hazájuk hagyományait és szépségeit. Az év minden időszakában részt vesznek fesztiválokon, és rendkívül sok elismerést kaptak már a világ minden tájáról.

Főszervező: Pro Cultura Polgári Egyesület Társszervezők: a szabadkai Népkör Művelődési Egyesület és a zentai Thurzó Lajos Művelődési-Oktatási Központ.

Eső esetén a kulturális műsor helyszíne a Művelődési Ház.

Frissítés időpontja: 2013-08-08