Adattár-kereső

az adattár-kereső a megadott kulcsszóra keres az adattárban:
települések, intézmények, kronológiák, bibliográfiák, könyvek,
dokumentumok, folyóiratok, drámatár, képzőművészeti tár

Rendezvények

Vissza
Lovas tábor + II. Kézműves tábor

Lovas tábor + II. Kézműves tábor



Besorolás: Tábor

Időpont: 2013. július 15–20.
Település: Kishegyes
Helyszín: Kátai tanya
A lovas táborba mindenkit szeretettel várnak, aki lovagolni szeretne megtanulni, illetve érdeklődik a lovak takarmányozása, gondozása, kiképzése iránt is. A táborban több, mint 10 jól képzett lovat tudnak biztosítani, és mellette 3 szakmailag képzett oktatót, akik napi 3 alkalommal foglalkoznak a csoportokra osztott táborlakókkal. A lovaglás mellett tanítanak íjászatot és oktatják a karikás ostor használatát is.
Programok: lovaglás (terep, osztály, futószár, szorén, angolnyeregben), lóápolás (pucolás, pataápolás), Szerszámismeret, és -ápolás, a lovak versenyre való elkészítése (sörényfonás, lómosás), lólegeltetés, takarmányozás, fajtaismeret, lovas kocsikázás… Bővebben.
Táborvezetők: Gulyás Csaba, Kósa Sándor, Kósa Maja.
Érdeklődni Kósa Sándornál, a 062/135-36-73-as telefonszámon, vagy a kosasandor86@gmail.com e-mail címen lehet.
A tábor ára 12 000 dinár.
Jelentkezni a 024/731-222 telefonszámon, Kátai Zitánál lehet.
Jelentkezési feltételek:
Megfelelő egészségi állapot, adatlap aláírása a saját felelősségre történő lovaglással.

A második kézműves tábor ideje alatt alkotóműhelyek működnek különféle szépművészeti, kézműves foglalkozásokkal. Az oktatók az agyagozás, bútorfestés, batikolás, nemezelés, gyertyaöntés, gyöngyfűzés, csuhézás, baba- és bábkészítés mellett a csokiöntés rejtelmeibe is beavatják a táborozókat.A délutánok játékokkal, kirándulással és izgalmas programokkal telnek, az esték pedig filmezéssel, diszkóval, társalgással, vetélkedőkkel.
A szakmai programot kis csoportokban minden tábori résztvevő kipróbálhatja, az elkészült alkotásokat a gyerekek hazavihetik. A kézműves foglalkozásokhoz az alapanyagot a tábor biztosítja, a batikoláshoz lehet hozni otthonról kifakult pólókat, vászonterítőket, amit a festéssel a gyerekek újjávarázsolnak. Emellett tűt és ollót is hozni kell. A tábort az elkészült munkákból rendezett alkalmi kiállítással zárjuk.
A tábor ára: 6500,00 dinár
Jelentkezni a következő telefonszámon lehet: 024/731-222

 

Frissítés időpontja: 2013-06-19