Adattár-kereső

az adattár-kereső a megadott kulcsszóra keres az adattárban:
települések, intézmények, kronológiák, bibliográfiák, könyvek,
dokumentumok, folyóiratok, drámatár, képzőművészeti tár

Rendezvények

Vissza
Az óriásölő (Jack the Giant Slayer)

Az óriásölő (Jack the Giant Slayer)



Besorolás: Film

Időpont: 2013. június 23. 18:00
Település: Szabadka
Helyszín: Lifka Art Mozi
Szervező: Lifka Art Mozi
Színes, magyarul beszélő, amerikai kalandfilm, 114 perc, 2013. Szereplők: Nicholas Hoult (Jack), Eleanor Tomlinson (Isabelle hercegnő), Ewan McGregor (Elmont), Ian McShane (King Brahmwell), Bill Nighy (Fallon tábornok), Stanley Tucci (Lord Roderick)
Warwick Davis. Forgatókönyv: Darren Lemke, Christopher McQuarrie, Dan Studney. Zeneszerző: John Ottman. Operatőr: Newton Thomas Sigel. Producer: David Dobkin, Patrick McCormick, Neal H. Moritz. Vágó: John Ottman. Rendezte: Bryan Singer

A filmről:
Egyszer régen óriásuk uralták a Földet, ám lejárt az idejük, eltűntek, és elfelejtették őket. Ám a nagy Arthur király korában egy erős és ravasz parasztlegény (Nicholas Hoult) véletlenül megnyitja azt a kaput, amely mögé az óriások népét elzárták. Ők persze azonnal elözönlik az emberek földjét, és be akarják pótolni a sok száz évnyi mulasztást: pusztítás és rombolás szegélyezi óriási lépteik nyomát.

Jack nem habozhat: olyan háborúba kell indulnia, amihez hasonlót sem látott az emberiség. A királyáért (Ian McShane), a népért és egy bátor hercegnő (Eleanor Tomlinson) szerelméért ölt kardot, hogy néhány bátor katona (Ewan McGregor) oldalán összemérje erejét azokkal a különös lényekkel, akikről addig azt hitte, csak a legendákban léteznek, hogy végül maga is legendává váljon.

 

Frissítés időpontja: 2013-06-18