Adattár-kereső

az adattár-kereső a megadott kulcsszóra keres az adattárban:
települések, intézmények, kronológiák, bibliográfiák, könyvek,
dokumentumok, folyóiratok, drámatár, képzőművészeti tár

Rendezvények

Vissza

Pass-Port Segedin/Szeged – Maga az ördög

Besorolás: Színház – színjátszás – irodalom
Időpont: 2013. január 15. 19:30
Település: Szabadka
Helyszín: Kosztolányi Dezső Színház
Szervező: Kosztolányi Dezső Színház
Szereplők: Csorba Kata, Mezei Kinga, Mészáros Gábor, Seres István Pipu. Jelmeztervező: Pletl Zoltán. Díszlettervező: Sinkovics Ede. Zene: Dobó Rihárd. Koreográfiai munkatárs: Seres István Pipu. Állatszobrok: Daniela Mamužić. Zenei tanácsadó, dramaturg: Antal Attila. Rendező: Urbán András.

Az előadásról:
A határ túloldalán maga az ismeretlen. Ez nem szimbolikus. Fogalmatok sincs. Nekünk se, bár erről azt gondolom, hogy nem igaz... A tied-e az, ami nem? Jogaink vannak, követeléseink. Ma már eszközeink is megvalósíttatni őket. Te nem leszel megkérdezve. Ám ne feledjétek!

Szeretünk benneteket, mint ahogy Ti még soha....

persona non grata

"Édesanyám, édesanyám, én csak egy tetovált disznót szeretnék, egy jó kövér mangalicát!"

A Magyarország-Szerbia IPA Határon Átnyúló Együttműködési Program támogatásával 2011-2012-ben egy újabb hosszú távú színházi együttműködés jött létre a szabadkai Kosztolányi Dezső Színház és a MASZK Egyesület között Pass-port címmel. A közös munka során három színházi előadás születik: egy a vajdasági/szerbiai életről és viszonyokról, egy a magyarországiról Szegedre és a régióra fókuszálva; a két produkció keresztmetszeteként pedig létrejön egy harmadik előadás is, amelynek segítségével további értelmezési síkok nyílnak meg.

Az előadások előkészületi fázisában a színészek szociológiai kutatómunkát végeztek, anyagot gyűjtöttek, interjúkat készítettek, arra keresve a választ, hogyan élünk ebben a határmenti térségben és mit gondolunk a határ túloldalán élőkről, az eredményeket-végkövetkeztéseket pedig beépítik a produkciókba.

16 éven felülieknek!

Főtámogató: Magyarország-Szerbia IPA Határon Átnyúló Együttműködési Program és az Európai Unió.

A jegypénztár (Fasizmus áldozatainak tere 5.) munkanapokon 10 órától 13 óráig, valamint mozinapokon és előadásnapokon 17.30-tól tart nyitva. Jegyek interneten itt rendelhetők. Felnőttjegy 300 dinár, bemutatójegy 400 dinár, diák/nyugdíjas 150 dinár. Mecénásjegy 1000 dinár. Desiré villamosa jegyek: felnőtt 300 dinár, diák/nyugdíjas: 200 dinár. Bérletek: bemutatóbérlet 2000 dinár, Röpríz-bérlet 1300 dinár, desiré-bérlet 5000 dinár.
Kosztolányi Dezső Színház

Frissítés időpontja: 2013-01-04