Adattár-kereső

az adattár-kereső a megadott kulcsszóra keres az adattárban:
települések, intézmények, kronológiák, bibliográfiák, könyvek,
dokumentumok, folyóiratok, drámatár, képzőművészeti tár

Rendezvények

Vissza
Pass-port Segedin/Szeged

Pass-port Segedin/Szeged



Besorolás: Színház – színjátszás – irodalom

Időpont: 2012. december 13. 19:30
Település: Szabadka
Helyszín: Kosztolányi Dezső Színház
A Magyarország-Szerbia IPA Határon Átnyúló Együttműködési Program támogatásával 2011-2012-ben egy újabb hosszú távú színházi együttműködés jött létre a szabadkai Kosztolányi Dezső Színház és a MASZK Egyesület között Pass-port címmel. A közös munka során három színházi előadás születik: egy a vajdasági/szerbiai életről és viszonyokról, egy a magyarországiról Szegedre és a régióra fókuszálva; a két produkció keresztmetszeteként pedig létrejön egy harmadik előadás is, amelynek segítségével további értelmezési síkok nyílnak meg.

Az előadások előkészületi fázisában a színészek szociológiai kutatómunkát végeztek, anyagot gyűjtöttek, interjúkat készítettek, arra keresve a választ, hogyan élünk ebben a határmenti térségben és mit gondolunk a határ túloldalán élőkről, az eredményeket-végkövetkeztéseket pedig beépítik a produkciókba.

Szereplők: Csorba Kata, Mezei Kinga, Mészáros Gábor, Seres István Pipu. Jelmeztervező: Pletl Zoltán. Díszlettervező: Sinkovics Ede. Zene: Dobó Rihárd. Koreográfiai munkatárs: Seres István Pipu. Állatszobrok: Daniela Mamužić. Zenei tanácsadó, dramaturg: Antal Attila. Rendező: Urbán András.

16 éven felülieknek!

Főtámogató: Magyarország-Szerbia IPA Határon Átnyúló Együttműködési Program és az Európai Unió.

Jegyinformáció.
 
Kosztolányi Dezső Színház

Frissítés időpontja: 2012-12-07