Adattár-kereső

az adattár-kereső a megadott kulcsszóra keres az adattárban:
települések, intézmények, kronológiák, bibliográfiák, könyvek,
dokumentumok, folyóiratok, drámatár, képzőművészeti tár

Rendezvények

Vissza
Csipkerózsika

Csipkerózsika



Besorolás: Színház – színjátszás – irodalom

Időpont: 2012. december 8. 11:00
Település: Újvidék
Helyszín: Újvidéki Színház, kisterem
Szervező: Újvidéki Színház, Színes Szilánkok Diákszínpad
Az Újvidéki Színház Színes Szilánkok Diákszínpada legfiatalabb növendékeinek előadása Tóth Laura rendezésében. A gyerekek ezt az előadást két szereposztásban játsszák. Összesen húsz felső tagozatos általános iskolás gyermek vesz részt ebben a produkcióban. Az előadás a gyerekekhez és felnőttekhez egyaránt szól.

Az előadásról ezt írja a rendező: „Egy szórakoztató, vicces, könnyen befogadható előadást terveztem összerakni, tekintettel arra, hogy elsősorban gyerekek látogatják majd az előadást. A hangsúlyt a látványosságra és a játékosságra fektettem. A fő cél az volt, hogy a nézőt elröpítsük a gondtalan, könnyed, elvarázsolt mesevilágba, ami ha az előadás műfaját vesszük, nem is olyan nehéz. Természetesen a szerelem sem maradt ki az előadásból, mert ez már eleve a dráma főtémája, motívuma. Annyit változtattam rajta, hogy ennek a szerelemnek egy másik oldalát is megvilágítottam. Nem csak Csipkerózsika és az elvarázsolt rózsa játszik szerepet az örök és igazi szerelem kimenetelében. Sőt egy pillanatban másfelé is irányul a történet. Hiába töri meg a királyfi csókjával a varázslatot, a szerelem első látásra nem működik, mint ahogyan az a való életben sem. Végül mégis a boszorka kell szerelmi bűbájával, hogy egybekösse a fiatal párt. Maga a drámát is, amit színre viszünk, Mosonyi Alíz úgy írta meg, hogy a boszorkáé a főszerep…”

Rizsányi Attila beszélgetését a rendezővel itt olvashatja. A Pannon rtv riportját az előadás kapcsán itt tekintheti meg.

Jegyinformáció.
 
Újvidéki Színház

Frissítés időpontja: 2012-12-06