Adattár-kereső

az adattár-kereső a megadott kulcsszóra keres az adattárban:
települések, intézmények, kronológiák, bibliográfiák, könyvek,
dokumentumok, folyóiratok, drámatár, képzőművészeti tár

Rendezvények

Vissza
Test-Tér-Kép

Test-Tér-Kép



Besorolás: Tréning

Időpont: 2012. november 2–4.
Település: Szabadka
Helyszín: Kosztolányi Dezső Színház
Szervező: Kosztolányi Dezső Színház
Mozgás workshop. Előadók: Kathleen Reynolds (Franciaország) és Varga Heni (Szerbia). Jelentkezés és info: desiresofi@gmail.com. Kérjük a résztvevőket hozzanak magukkal váltás próbaruhát, melegítőt és vízálló cipőt (esetleges kinti munka miatt). Részvételi díj: 2500 din.

1. Az „órák” során felderítjük az emberi test felépítését a tér, a tömeg és a gravitáció viszonylatában. A testről pontosan megformált képi világ fejleszti a tartást és a koordinációs készséget, és lehetővé teszi, hogy hatékonyabban közlekedjünk a térben.
2. A második részben a lendületet és a térben fellelhető utakat derítjük fel, különös figyelmet fordítva a súlyra, gravitációra, légzésre, és impulzusokra. A helyes légzés csökkenti a feszültséget, és segíti a a gravitációs központ lejjebb helyezését.
3. A harmadik részben a performance anyagát hozzuk létre. Ehhez néhány egyszerűbb koreográfiai módszert is el kell sajátítanunk.. A folyamatnak ebben a részében találom meg a „kereteket”. Az egyéni „keretek” alapja évezredek ismétlése és mintái, melyek arról adnak nekem jelt, hogyan reagálok a visszatérő motívumra. Ahogy elkezdek asszociációkat létrehozni két különböző információ között, s ahogyan figyelem a testet, az összefonódó kapcsolatok felfednek egy feltörő dinamikát. Az új keretek nem egyik vagy másik keretből fejlődnek ki, hanem a sok-sok felcserélhető rész szintéziséből. A „valóság” elkezd elválni, s vele együtt az ehhez a valósághoz való fizikai viszony is. A mozdulat jelentőségére és anyagtalanságára összpontosítunk...

További információk.

 
Kosztolányi Dezső Diáksegélyező Egyesület - Szabadka

Frissítés időpontja: 2012-11-02