Adattár-kereső

az adattár-kereső a megadott kulcsszóra keres az adattárban:
települések, intézmények, kronológiák, bibliográfiák, könyvek,
dokumentumok, folyóiratok, drámatár, képzőművészeti tár

Rendezvények

Vissza
Csörte – karaoke sztárbazár

Csörte – karaoke sztárbazár



Besorolás: Színház – színjátszás – irodalom

Időpont: 2012. április 12. 19:30
Település: Szabadka
Helyszín:
Jadran színpad
Szervező:  
A Békés Megyei Jókai Színház vendégjátéka. Szereplők: Bogi, rutinos nihil, de valaha nyilván csillogott – Kara Tünde. Maci, fátyolos nihil, lassan, távolról, békésen – Katkó Ferenc. Joci, itthonról elment, de oda nem ért haza – Gulyás Attila. Vivi, itthonról elment, és menne minél távolabb – Liszi Melinda. Peti hangja – Szabó Lajos. Jelmez: Papp Janó. Díszlet: Fekete Péter. Díszlettervező asszisztens: Egyed Zoltán. Ügyelő: Szente Károly. Súgó: Frank Ágnes szh. Koreográfus: Kerekes Judit. Dramaturg: Zalán Tibor. Zenei vezető: Gulyás Levente. Rendezőasszisztens: Kiss Kata. Rendező: Fekete Péter.

„Karaokesztár a peremen!!! Ez a show egyedülálló kezdeményezés, hiszen még sohasem volt példa arra, hogy egy ilyen picinyke és szegény határmenti falu, mint a miénk, egy ilyen nemes és nagyszerű vállalkozást valósított volna meg. Ez az esemény méltó módon járul hozzá a mindössze 300 lelket számláló település erkölcsi és gazdasági felemelkedéséhez! Legyenek velünk! Szurkoljanak nekünk!!!” – Ezzel az üres, szánalmasan ismerős szöveggel próbálja meg eladni a vidéki tévéshow szervezője a mai médiára oly jellemző olcsóságok egyikét a falubelieknek. Brestyánszki Boros Rozália drámája erősen ironizálva, de kegyetlenül teszi fel kérdéseit: mi történik akkor, ha a modern kor váratlanul tör be vívmányaival – mobiltelefon, tévékamera, laptop, skype – egy falucska egyszerű lakóinak megszokott életébe. Zavar, félelem az újtól, értetlenség és meghasonlottság. Miért nevez be, magát nevetségessé téve, boldog-boldogtalan egy lehetetlenül gagyi tévés vetélkedőbe a fődíj ígéretén kívül, mely számukra elképzelhetetlenül nagy összeg, háromszázezer forint. Hogy történhet meg, hogy valaki épp háromszázezer forintos számlát roamingozik össze a fia által küldött laptopon anélkül, hogy ismerné annak a működését? Generációk, egymástól végzetesen eltávolodott világok találkoznak össze pillanatokra ebben a különös darabban, és mennek el könyörtelenül, tehetetlenül egymás mellett. Az erkölcsi és gazdasági fellendülésből végül semmi se lesz. De mi marad utána a csalódáson, a kapcsolatok lehetetlenségének felismerésén túl?

Jegyek kaphatók a Jadran Színpad teraszán található jegypénztárban, amely az előadások napján és munkanapokon 10-től 13 óráig, valamint 18 órától az előadások kezdetéig tart nyitva. Telefon: +38124557436. Belépőjegyek rendelhetők a társulat közönségszervezőjénél is munkanapokon 9-től 15 óráig. Telefon: +38124554285. A Soltis Lajos Stúdióban játszott előadásokra a jegyek a Jadran Színpad pénztárán vehetők át. A lefoglalt belépőjegyeket legkésőbb az előadást megelőző napon szükséges átvenni, ellenkező esetben a jegyfoglalás érvénytelen. A belépőjegyek ára 300 dinár. Diák-, nyugdíjas- és szakmai belépőjegyek 200 dinárért kaphatóak.
Népszínház Magyar Társulat

Frissítés időpontja: 2012-04-07