Adattár-kereső

az adattár-kereső a megadott kulcsszóra keres az adattárban:
települések, intézmények, kronológiák, bibliográfiák, könyvek,
dokumentumok, folyóiratok, drámatár, képzőművészeti tár

Rendezvények

Vissza
Drakula – A pillanat fényei (Bram Stoker)

Drakula – A pillanat fényei (Bram Stoker)



Besorolás: Színház – színjátszás – irodalom

Időpont: 2012. március 11. 19:00
Település: Szabadka
Helyszín: Kosztolányi Dezső Színház
Szervező:
Szereplők: Francia Gyula, G. Erdélyi Hermina, Gregus Zalán, Hegyi Csaba m. v., Karácsonyi Attila, Sinkovics Ede, Suzana Vuković. Látvány: Perovics Zoltán. Fény: Turcsányi István. Jelmez: Varga Tünde. Díszlet: urbana,Úri Attila. Hang: Balog Márton és B. József, Vladimir Rusić, urbana. Rendező: Urbán András.

Az előadásban részletek láthatók Radovan Pavlović Veszettség című dokumentumfilmjéből. (Állategészségügyi intézet, Újvidék,1977)

Az előadás a MASZK Egyesület menedzsmentjében készült, koprodukciós partner: Kosztolányi Dezső Színház

Támogatók: NKA, Oktatási és Kulturális Minisztérium - Magyarország, Szeged MJV Önkormányzata, NCA, Tartományi Oktatási és Kulturális Titkárság - PSOK

„A Drakula címmel a háttérben elég megmutatni egy vörös tócsát ahhoz, hogy végigfusson a hátunkon az ismerős (mégis idegen, mert meghatározhatatlan) hideg, ami hatalmas szabadságot biztosít a képi elemekkel játszani szerető rendezőnek. (...) A rendezői tehetség és a dramaturgi lelemény (a jó témaválasztás) mellett a színészek zseniális játéka az az utolsó csepp, amitől az előadás az („újabb-kori”) Urbán-színház esszenciájává tud összeállni. Urbán Drakulája (...) a nyers félelmeket emeli ki a Drakula-mítoszból. A test határainak megsértésével és az élet határainak megsértésével érzett szorongásokat idézi meg anélkül, hogy történetbe ágyazással meg próbálná magyarázni ezeket. A lét peremének kitapogatásával járó borzongást nem szavakkal, hanem anyaggal, sárral és hússal éri el. (...) Úgy találkozik a Drakula-téma Urbán színházával, mintha afféle történet alatt futó történetként mindig is ott lett volna (a vizes, véres, halas jelenetekben), és ami most végre felszínre kerül.” (Kérchy Vera)

A jegypénztár (Fasizmus áldozatainak tere 5.) nyitvatartása munkanapokon 10-től 13 óráig, valamint csütörtöktől vasárnapig és előadásnapokon este fél hattól is. Jegyek kaphatók a helyszínen, vagy igényelhetők a 024-/55-255 vagy a 024-531-991-es telefonszámon és a jegy@kosztolanyi.org villámposta címen, illetve a www.kosztolanyi.org oldalon.

Frissítés időpontja: 2012-02-27