Adattár-kereső

az adattár-kereső a megadott kulcsszóra keres az adattárban:
települések, intézmények, kronológiák, bibliográfiák, könyvek,
dokumentumok, folyóiratok, drámatár, képzőművészeti tár

Rendezvények

Vissza

After

Besorolás: Színház – színjátszás – irodalom
Időpont: 2012. március 10. 19:30
Település: Zenta
Helyszín: Művelődési Ház

A Zentai Magyar Kamaraszínház Zentai Színtársulatának bemutatója

Szereplők: Antóci Dorottya, Gruik Bálint, Gruik Krisztina, Hajdú Sára, Kanyó Fruzsina, Katona Gábor, Kéri Nikoletta, Kiss Izabella, Kovács Bence, Nagy Horti Sarolta, Pece Réka, Szeles Maja. Rendezte: Raffai Ágnes

Az előadásról: Az After című előadás Tasnádi István East Balkán című szövege alapján készült. A valós és kitalált történetekből felépülő előadás közhelyesnek tűnő kérdéseket próbál feltenni – hiszen már nem csak Amerikában vagy a TV-ben, nálunk is történnek tragédiák. De vajon tudunk róluk? A „mai fiatalságként” emlegetett kamaszok értékrendje mivé korcsosult? Van róla fogalmunk, hogy hogyan vezetik le a feszültséget, mikor, kivel, hol buliznak? Mit isznak, mit szívnak? Mit és miért hazudnak a szüleiknek? Mi áll az idejutás mögött, és vajon van-e visszaút? Talán nem lehet ezekre a kérdésekre választ adni. De keresni kell. A fiatalok nyelvén. Fiataloktól. Nem csak fiataloknak.

„Videónapló, 526. Anyáék nem engednek el a buliba. Azt mondják, még fiatal vagyok hozzá. Én, fiatal?! Nem tudom, mi a bajuk. De elegem van abból, hogy mindig rajtam élik ki a frusztrációikat. El kell mennem. Kimászok az ablakon, és kész. Észre se fogják venni. Muszáj mennem, ott lesz a Hédi is. A múltkor eléggé berúgtam, és akkor végre laza voltam, semmi gátlás, egyszerűen csak szabad vagy és boldog. Persze, másnap lelkiismeret-furdalásom volt, meg minden, de akkor, az a pillanat… Egész este csókolóztunk. Ma is velem kellene csókolóznia, és nem mással. Elmegyek, berúgok, beszívok, bátor leszek, laza leszek, megkeresem, megcsókolom, és megfogom a fenekét!” (Részlet az előadásból)

Frissítés időpontja: 2012-03-06