Adattár-kereső

az adattár-kereső a megadott kulcsszóra keres az adattárban:
települések, intézmények, kronológiák, bibliográfiák, könyvek,
dokumentumok, folyóiratok, drámatár, képzőművészeti tár

Rendezvények

Vissza
Szerbhorváth György: De ki viszi haza a biciklit?

Szerbhorváth György: De ki viszi haza a biciklit?



Besorolás: Színház – színjátszás – irodalom

Időpont: 2011. december 15. 19:30
Település: Szabadka
Helyszín: Kosztolányi Dezső Színház
Krizsán Szilviának, az Újvidéki Színház színésznőjének kamaraelőadása. Fény/hang: Bíró Tibor. Súgó/ügyelő: Ferenc Judit.

Az előadás érdekessége, hogy bár maga a mű monodráma, fellelhetők benne az egyre nagyobb teret hódító stand-up comedy elemei is.

"...Szerbhorváth György erős szöveget tett az asztalra, valami olyat amire már rég szükség volt. Rámutatott arra, hogy a színházban nem csak a felszínt lehet apró babérokért kapargatni, és, hogy milyen hajszálvékony határ húzódik az őszinte könnyek és az önmagára visszaható kacaj között. Krizsán Szilvia pedig ezúttal is bebizonyította, hogy meg tud állni a saját lábán, hogy többévnyi távollét után sem jött ki a formából, és hogy a szellemi frissesség, az átgondolt cselekménysorok, a színészi mestermunka szakmai precizitása miként halmozódhat fel, ha az ember nem pocsékolja el saját vagy más rendezői szándékainak során. Reméljük, hogy a szerzőpárost nem utolszor láttuk így összedolgozni, mert a felszín alól még sokat hazavihetünk. .." Roginer Oszkár (Nna, ki viszi haza? Magyar Szó)

"Mit mondhatnék még? Oly nagyon semmit. Tessék eljönni, és nevetni egy jót. Bár… Mikor a Gyuri megírt vagy 30-40 stand up comedys humorblokkot, akkor arra kértem, írjon már lazítás képpen ide-oda valami szomorút is. Mire ő elnevette magát, hogy hiszen mindaz, amit eddig leírt – szomorú. Hát az. Tulajdonképpen az. Hát akkor tessék eljönni és szomorkodni! Végtére is sírva vigad a magyar. Húzd rá!” (Krizsán Szilvia)

 A jegypénztár (Fasizmus áldozatainak tere 5.) nyitvatartása munkanapokon 10-től 13 óráig, valamint csütörtöktől vasárnapig és előadásnapokon este fél hattól is. Jegyek kaphatók a helyszínen, vagy igényelhetők a 024-/55-255 vagy a 024-531-991-es telefonszámon és a jegy@kosztolanyi.org villámposta címen, illetve a www.kosztolanyi.org oldalon.
Kosztolányi Dezső Színház

Frissítés időpontja: 2011-12-06