Adattár-kereső

az adattár-kereső a megadott kulcsszóra keres az adattárban:
települések, intézmények, kronológiák, bibliográfiák, könyvek,
dokumentumok, folyóiratok, drámatár, képzőművészeti tár

Rendezvények

Vissza
Buharov-alkotások szombat este a Medusa Filmnapokon

Buharov-alkotások szombat este a Medusa Filmnapokon



Besorolás: Film

Időpont: 2011. november 5. 19:00
Település: Szabadka
Helyszín: Lifka Sándor Art Mozi
Szombat este a MEDUSA 2 programjában a kultikus, magyarországi rendezőpáros, Igor és Ivan Buharov a Vajdasághoz is kapcsolódó filmjei kerülnek vászonra. Első ízben kerül bemutatásra Szerbiában Kormányeltörésben című filmjük, amely Domonkos István Svédországban élő, neves vajdasági költő azonos című versének, “világeposzának” adaptációja. Egy modern eposz: az 1970-es évek jugoszláviai kisebbségi létének önkifejezése. Izgalmas utazás a világ különböző politikai-gazdasági rendszerei között. A filmben többek között Antal Géza és Tolnai Szabolcs is zseniálisat alakít. Az est további részében olyan összefüggő és izgalmas alkotásaik kerülnek még bemutatásra, mint az Egyvezérszavas védelem, a Hotel Tubu, vagy a Jancsika és a libuskák című alkotások.
A Kormányeltörésben című alkotásról és a tavaly vetített Molytej című filmjükről bővebben a MEDUSA weboldalán, az Észverés rovatban a kritika menüpontban olvashatnak (http://medusa.vmmi.org/index.php?p=kritika&func=show&id=2 ) . Mikola Gyöngyi írása nem csak a két filmről, hanem a Super 8-as filmezés technikájáról, a Buharov jelenségről is szót ejt.

A fesztivállal kapcsolatban mindentovábbi információt megtalálnak a www.medusa.vmmi.org honlapon. Az est minden programjára érvényes belépő 100 dinár.

Frissítés időpontja: 2011-11-05