Adattár-kereső

az adattár-kereső a megadott kulcsszóra keres az adattárban:
települések, intézmények, kronológiák, bibliográfiák, könyvek,
dokumentumok, folyóiratok, drámatár, képzőművészeti tár

Rendezvények

Vissza

Szegedi-Szabó Béla: Kammerspiel Játszódik… valahol

Besorolás: Színház – színjátszás – irodalom
Időpont: 2011. május 21. 19:30
Település: Zenta
Helyszín: Művelődési Ház
Az Újvidéki Színház Vendégjátéka


Szereplők: Carlo – Pongó Gábor, Angéla – Ferenc Ágota, Józsika – Magyar Attila Erzsébet-díjas színművész, Mariska – Szilágyi Ágota, Bagó Elek – Német Attila, Róth Feri – Huszta Dániel. Rendezők: Pongó Gábor, Ferenc Ágota, Magyar Attila, Szilágyi Ágota, Német Attila, Huszta Dániel, Varga Tamás. Dramaturg: Gyarmati Kata. A rendezők asszisztense: Ferenc Judit. Díszlet- és jelmeztervező: Csík György m. v. Fény: Majoros Róbert és Bíró Tibor. Hang: Salamon József. Súgó: Lovas Csilla. Fotó: Mikus Csaba

Szegedi-Szabó Béla író Zentán született negyven évvel ezelőtt. Ebből a városból sok olyan színházi alkotó került ki, akik azóta is meghatározó alakjai vajdasági színháztörténetünknek.

Miről szól a Kammerspiel? Van egy falu. Valahol, nem is lényeges, hogy hol. Ebben a faluban él egy házaspár, és természetesen a szomszédjaik. Mind egyszerű emberek, hatalmas ambíciókkal és a jobb életre való törekvés vágyával. Várnak valamit, vagyis várják, hogy végre történjen velük valami. Vihar készül, majd hirtelen megjelenik egy különös pár, Angéla és Carlo. Ők művészek, és talán megváltoztathatják a világot.

„A Kammerspiel című darab bővelkedik humoros és szórakoztató jelenetekben, dialógusokban. Mindenkinek látnia kell, aki változásra vágyik, vagy változást vár magától, esetleg a környezetétől, mindenkinek, aki hisz abban, hogy a csodák léteznek, meg is történhetnek, csak nem szabad elszalasztanunk a pillanatot. Mindaz, ami ezen a viharos éjszakán megtörténik abban a kocsmában, ahol a darab játszódik, gyökerestül fogja megváltoztatni a szereplők életét, világnézetét. Ez a történet képes arra, hogy felmutassa számunkra, az ismeretlen tényezők mennyire meg tudják változtatni gondolatainkat, és ezeknek hatására felfedezhetünk magunkban egy teljesen új embert.” (Gyarmati Kata dramaturg)

Frissítés időpontja: 2011-05-04