Adattár-kereső

az adattár-kereső a megadott kulcsszóra keres az adattárban:
települések, intézmények, kronológiák, bibliográfiák, könyvek,
dokumentumok, folyóiratok, drámatár, képzőművészeti tár

Rendezvények

Vissza
Vajdasági Magyar Amatőr Színjátszók XVI. Találkozója

Vajdasági Magyar Amatőr Színjátszók XVI. Találkozója



Besorolás: Színház – színjátszás – irodalom

Időpont: 2011. április 1–10.
Település: Péterréve
Helyszín: Színházterem
Szervező:
Karinthy Frigyes Színjátszó Kör, Vajdasági Magyar Művelődési Szövetség, Vajdasági Magyar Művelődési Intézet
Az amatőr társulatok találkozója és versenye, ahol az előadásokat szakmai zsűri véleményezi, és több kategóriában díjakat oszt ki. A találkozót minden évben más-más délvidéki településen rendezik meg, így megmozgatva a kistelepülések közösségét, bevonva azokat a szervezésbe, valamint a közönség soraiba.

16 településről 17 csoport vesz részt a Találkozón. A műkedvelő színjátszás központja 2011 áprilisában Péterréve, befogadója és koordinálója pedig a Karinthy Frigyes Színjátszó Kör és a péterrévei közösség.
Színjátszók érkeznek a következő településekről: Péterréve, Ada, Bácsfeketehegy, Bácsgyulaflava, Bácskertes, Bezdán, Csóka, Gombos, Kisorosz, Magyarkanizsa, Nagykikinda, Temerin, Topolya, Tóba, Zenta, Verbász.

A diák és a felnőtt, valamint a vegyes csoportok szakmai értékelését Ágoston Pribilla Valéria tanárnő, Brestyánszki Boros Rozália, a szabadkai Népszínház dramaturgja és Kőrösi István, az Újvidéki Színház színművésze végzi.

Kiemelt szakmai programok:
– Április 10., vasárnap, 15.30 óra. Tréning, avagy együtt mindig jó!. Tréning színjátszóknak. Korhatár nincs! Foglalkozásvezető: Gyombolai Gábor színész-drámatanár (Budapest). Résztvevőket minden színjátszó csoportból várunk, színjátszókat és rendezés iránt érdeklődőket egyaránt.
– Április 10., vasárnap, 15.30 óra. Foglalkozások óvodásoknak és általános iskolásoknak. Óvodásoknak: népmese-feldolgozás a drámapedagógia módszerével. Foglalkozásvezető: Hajnal Anna könyvtáros. Általános iskolásoknak: játékos foglalkozás Vörös Imelda színművész vezetésével.

Kísérőprogram:
– Április 9., szombat 19.00 óra. Féling Színház, Békéscsaba bemutatja Anton Pavlovics Csehov Medve című drámáját és Boldizsár Péter Félálmaink című színpadi művét.

Az idei évben is megjelenik naponta száz példányban a Súgó, a találkozó szín- és hírlapja.

A találkozónak két fődíja van: a Pataki László-díj a találkozó legjobb hagyományos keretek között megvalósított előadásáért és a Bambach Róbert-díj a legjobb alternatív/új formákat kereső előadásért. A találkozó további díjai: a Garay Béla-díj a közösségteremtő tevékenységért; a Szilágyi László-díj a legjobb férfi főszereplőnek; a Ferenczy Ibolya-díj a legjobb női főszereplőnek; a Nagy István-díj a legjobb férfi mellékszereplőnek/epizodistának; a Magyari Piri-díj a legjobb női mellékszereplőnek/epizodistának; a Szántó Róbert-díj a legszebb színpadi beszédért; a közönségdíj.
Különdíj osztható ki egyéb kategóriákban is (díszlet, fény, hang, jelmez stb.).

Ünnepélyes megnyitó: április 1., péntek, 17.30 óra. A megjelenteket Pásztor István, Vajdaság Autonóm Tartomány Végrehajtó Tanácsának alelnöke, Deli Andor, a Tartományi Jogalkotási, Közigazgatási és Nemzeti Közösségi Titkárságának titkára és Knézi Péter, Óbecse polgármestere köszönti. A Találkozót Lovas Ildikó, a Magyar Nemzeti Tanács kulturális ügyekkel megbízott tanácsosa nyitja meg.

Ünnepélyes díjkiosztó gálaműsor: április 10., vasárnap, 18 óra. Majd meglepetés előadás. A szabadkai Kosztolányi Dezső Színház vendégjátéka. Terápia – Christopher Durang (20 éve kapcsolatban) szövege alapján.

Támogató:
– Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium Nemzetpolitikáért Felelős Államtitkárság
– Szülőföld Alap
– Nemzeti Kulturális Alap
– Szerb Köztársaság Kulturális Minisztériuma
– Vajdaság Autonóm Tartomány
– Óbecse Község Önkormányzata

A Találkozó médiatámogatói a Magyar Szó, a Pannon RTV és a Hét Nap.
Vajdasági Magyar Művelődési Szövetség
Kapcsolattartó: Sutus Áron
Mobiltelefon: +38163496136
Villámpostacím: vamakult@open.telekom.rs
Honlap: vmmi.org


Vajdasági Magyar Amatőr Színjátszók XVI. Találkozója műsora



Letölthető dokumentumok


sugo_2.pdf   (11.68 MB)   FileType
sugo_1.pdf   (5.06 MB)   FileType
sugo_4.pdf   (12.11 MB)   FileType
sugo_3.pdf   (10.03 MB)   FileType
sugo_9.pdf   (7.01 MB)   FileType
sugo_8.pdf   (5.66 MB)   FileType
sugo_7.pdf   (14.31 MB)   FileType
sugo_6.pdf   (20.61 MB)   FileType
sugo_5.pdf   (15.64 MB)   FileType

Frissítés időpontja: 2011-04-01