Adattár-kereső

az adattár-kereső a megadott kulcsszóra keres az adattárban:
települések, intézmények, kronológiák, bibliográfiák, könyvek,
dokumentumok, folyóiratok, drámatár, képzőművészeti tár

Rendezvények

Vissza

Jean Genet: A cselédek (Les bonnes)

Besorolás: Színház – színjátszás – irodalom
Időpont: 2011. április 4. 19:30
Település: Zenta
Helyszín: Művelődési Ház
A Zentai Magyar Kamaraszínház Zentai Színtársulatának bemutatója

Szereplők: Kovács Vecei Fanni, Molnár Gábor Nóra, Surányi Emese. Zene: Verebes Judit. Fény: Farkas Károly. Ügyelő: Molnár Gábor Kati.

A rohanó világ közepén mi együtt vagyunk. Mi ketten kitartunk és segítünk. Hinnünk kell, hogy van értelme. Menni előre, és még tovább. Kitörni, kiszabadulni a fojtó gondoskodás alól. Elbújunk a függöny sötét árnyékában, senki sem hallja meg kiáltásunk. „Hiszen mi mindenre képesek vagyunk egymásért.”

Megszólal egy dallam. Keresed a helyed a világban. Nem találod. Idő kell. Segítség kell. Bonyodalom, szeretet, bosszú, hatalomvágy. És már meg is őrültél. (Kovács Vecei Fanni)

Mi van akkor, ha egyik pillanatról a másikra felnősz,és belecsöppensz abba a világba, amit soha senki nem tudott józan ésszel elviselni? Megszabadulnál a körülményektől, az emberektől, a létedtől, kitörnél… De mégis van valaki, akit meg kell mentened. (Surányi Emese)

Mert mindenki kapaszkodik valamibe, hogy feljebb jusson. Izgalom, irónia, gúny, veszekedés, szemrehányás, szeszély, szidás, kétségbeesés, fenyegetés, alázatosság, előérzet, csodálkozás, végzet. Ha nincs kiért tovább menni, megállsz? (Molnár Gábor Nóra)

Frissítés időpontja: 2011-03-29