Adattár-kereső

az adattár-kereső a megadott kulcsszóra keres az adattárban:
települések, intézmények, kronológiák, bibliográfiák, könyvek,
dokumentumok, folyóiratok, drámatár, képzőművészeti tár

Rendezvények

Vissza
Desiré Villamosa Állomások: Fregoli szindróma

Desiré Villamosa Állomások: Fregoli szindróma



Besorolás: Színház – színjátszás – irodalom

Időpont: 2011. január 24. 19:30
Település: Szabadka
Helyszín: Kosztolányi Dezső Színház
Szervező: Kosztolányi Dezső Színház
A Desiré Villamosa Állomások bemutatja Réti Anna műhelyének Fregoli szindróma című táncelőadását. Alkotók: Réti Anna, Claudio Stellato, Amos Ben Tal, Újvári Milán. Előadók: Újvári Milán, Réti Anna. Zeneszerző: Amos Ben Tal. Dramaturgiai munkatárs: Hudi László, Szőke Sándor. Jelmez: az alkotók és Szűcs Edit. Tér: Rácz Dóra. Fény: Pete Orsolya. Grafika: Rácz Nóra. Technikus: Pelle Zoltán. Fotó: Bozsits József. A dalszöveg Ferencz Győző Fraktál-tudat című versének felhasználásával készült.

Felöltözünk. Talán átváltozóművészek vagyunk? Pedig néha nagyon nem szeretnénk azok lenni. Csakhogy nem mindig vagyunk a magunk urai. „Ha az életéhség uralkodik fölöttem, azt kell tennem, amire a vak ösztön utasít, loholnom kell és kapkodnom, mert egyetlen pillanatban sokfélét követel, meg kell zavarodnom, mindig a vágyak és a kívánságok és a szenvedélyek, mindig sietni, nehogy valamit elmulasszak, gyűjteni, aggódni, félteni, félni, éhezni, szomjazni, célok és hatalom és vagyon és becsvágy és jólét és kényelem után, amit saját ösztönöm felfal.”

Felöltözünk. Magunkra húzunk minden elképzelhető réteget, egyiket a másik után, míg már ki sem látunk belőle.

Felöltözünk. Mindannyian átváltozóművészek vagyunk. Blöffölünk – vagy már azt sem tudjuk, blöffölünk-e.

Vetkőzzük le? Válasszunk réteget? Levetkőzzünk?
„…meg tanulni jelen lenni…
…meztelen agyvelővel…
…az ürességet gyakorolni…
…mindig először, mindig utoljára…”
idézetek Hamvas Bélától

A fregoli szindrómás beteg azt hiszi, hogy a különböző emberek igazából egyetlen, folyamatosan átváltozó személynek felenek meg. A betegség Leopoldo Fregoli olasz átváltozóművészről/színművészről kapta a nevét.

Bővebbet itt.

A jegypénztár (Fasizmus áldozatainak tere 5.) munkanapokon 10-től 13 óráig, valamint csütörtöktől vasárnapig és előadásnapokon este fél hattól is nyitva tart. Jegyek kaphatók a helyszínen, vagy igényelhetők a 024/555-255 vagy a 024/531-991-es telefonszámon és a jegy@kosztolanyi.org villámposta címen, illetve a www.kosztolanyi.org oldalon.
Kosztolányi Dezső Színház

Frissítés időpontja: 2011-01-21