Adattár-kereső

az adattár-kereső a megadott kulcsszóra keres az adattárban:
települések, intézmények, kronológiák, bibliográfiák, könyvek,
dokumentumok, folyóiratok, drámatár, képzőművészeti tár

Rendezvények

Vissza

Desiré Villamosa Álomások: Vladimir Todorović és Nikola Begović koncertje

Besorolás: Színház – színjátszás – irodalom
Időpont: 2011. január 8. 19:30
Település: Szabadka
Helyszín: Kosztolányi Dezső Színház
Szervező: Kosztolányi Dezső Színház
Vladimir Todorović 1982-ben született Jagodinában. 15 éves korától tanul akusztikus gitáron játszani. Az alapfokú zeneiskolát másfél év alatt végezte el. 1998-ban megkezdte középiskolai tanulmányait a szabadkai Zeneiskolában. A középiskola befejeztével 2003-ban zenész barátaival együtt megalapították a Paniks nevű együttest. Repertoárjukon többnyire saját kompozíciók szerepeltek, melyek egy egyedien kevert, a tradicionális balkáni népzenét alapul vevő ötvözetet képeztek. Két hónappal a csapat megalakulása után máris meghívást kaptak a győri Mediawave film-és zenei fesztiválra, ahol az azt követő években is felléptek (2004-ben, és 2005-ben). Ezt megelőzően a Mediawave karaván keretében játszottak Magyarországon, Romániában, és Ausztriában is.

Vendégszerepeltek az Octoberfest-en Münchenben, valamint Hollandia, Lengyelország, Németország fontosabb világzenei fesztiváljain is. Az utóbbi időben Vladimir Todorović és Nikola Begović együtt koncerteznek, mint gitárduó. Begović az Újvidéki Zeneművészeti Akadémia hallgatója. Repertoárjukon saját szerzői kompozíciók szerepelnek, melyeket Vladimir Todorović szerzett.

A jegypénztár (Fasizmus áldozatainak tere 5.) nyitvatartása munkanapokon 10-től 13 óráig, valamint csütörtöktől vasárnapig és előadásnapokon este fél hattól is. Jegyek kaphatók a helyszínen, vagy igényelhetők a 024-555-255 vagy a 024-531-991-es telefonszámon és a jegy@kosztolanyi.org villámposta címen, illetve a www.kosztolanyi.org oldalon.

Frissítés időpontja: 2010-12-29