Adattár-kereső

az adattár-kereső a megadott kulcsszóra keres az adattárban:
települések, intézmények, kronológiák, bibliográfiák, könyvek,
dokumentumok, folyóiratok, drámatár, képzőművészeti tár

Rendezvények

Vissza
Utazó játszóház határok nélkül

Utazó játszóház határok nélkül



Besorolás: Gyermekprogram

Időpont: 2010. november 20. 11:00
Település: Palics
Helyszín: Miroslav Antić Általános Iskola (tornaterem)
Szervező: Népkör Magyar Művelődési Központ, Százszorszép Gyermekház
A szabadkai Népkör Magyar Művelődési Központ és a szegedi Százszorszép Gyermekház közös programot dolgozott ki, magyarországi és vajdasági településeken utaztatják játszóházukat, amely a népmesékből és a néphagyományból táplálkozik és élővé teszi mindezt egy kalandjáték formájában. Vajdaságban Palicsra, Horgosra és Kishegyesre, Magyarországon pedig Ásotthalomra, Deszkre és Földeákra utazik a játszóház.

Az utazó játszóház gyermekek és felnőttek szórakoztatása céljából, a népi hagyományok és népmesék újraélesztésével hívja az érdeklődőket játékba. A játszóház egy tematikus kalandjáték gyermekeknek és szüleiknek egyaránt, vagyis a közönség aktív részvételével zajló foglalkozás. Akinek megtetszenek a természetes anyagokból készült díszletek, jelmezek, kellékek, máris beállhat a játékba, azonnal a mese szereplőjévé – herceggé, hercegnővé, lovaggá – válhat.

Aki bemerészkedik hétszögű kerekerdőbe jelmezt, ölthet magára. A gyermekeknek a játék során bizonyítani kell rátermetségüket. Vándorútra kell indulniuk, aminek során át kell kelniük egy csalafinta labirintuson, s végig kell járniuk a hétszögű kerekerdőt.

A projekt támogatója a Magyarország–Szerbia IPA Határon Átnyúló Együttműködési  Program.
Népkör Magyar Művelődési Központ

Frissítés időpontja: 2010-11-17