Adattár-kereső

az adattár-kereső a megadott kulcsszóra keres az adattárban:
települések, intézmények, kronológiák, bibliográfiák, könyvek,
dokumentumok, folyóiratok, drámatár, képzőművészeti tár

Rendezvények

Vissza

Desiré Central Station 2010 - North/South fesztivál

Besorolás: Fesztivál
Időpont: 2010. november 25. 19:00
Település: Szabadka
Helyszín: Kosztolányi Dezső Színház
Szervező: Kosztolányi Dezső Színház
Derevo (Drezda, Szentpétervár): Harlekin.

A Derovo nevű társulatot (oroszul: fa) Anton Adaszinszkij alapította 1988-ban Szentpétervárott. Azóta bejárták az egész világot. Több mint harminc ország rangos színházi fesztiválján szerepeltek és számos díjat kaptak. A csoport 1996-ban Drezdában telepedett le, előtte Prágában, Amszterdamban és Firenzében dolgoztak. Annak ellenére, hogy visszautasítanak mindenféle stílusjellemzést, a sajtó olyan kategóriákat ragaszt rájuk, mint a néma színház, új tánc, orosz buttoh, stb. Előadásaik közös vonása, hogy nem hangzik el egyetlen szó sem a színpadon. A Harlekin c. előadással a Derevo alapítótagjai a maszkok színháza, a középkori pantomimjátékok, az utazó muzsikusok és bohócok művészete előtt szeretnék leróni tiszteletüket.

Bővebben.

Jegyek válthatók a Jadran Színház pénztárban, telefonszám 024/557-436 a Kosztolányi Dezső Színház pénztárában, telefonszám 024/531-991. Jegyek foglalhatók a ticket@desirefestival.eu címen, Faragó Karolinánál a 063/860-9645-ös számon és Tanja Čegarnál a 064/2354930-as számon.

A fesztivált fő támogatói: Szabadka város önkormányzata, a Szerb Köztársaság Kulturális Minisztériuma. Médiatámogatók: Pannon RTV, RTV Yu-Eco, Magyar Szó. Támogatók és partnerek: Kraft Marketing, Čikoš Nyomda, Hotel Patria, MASZK Szeged, Creative Studio Factory Szeged.
Kosztolányi Dezső Színház

Frissítés időpontja: 2010-10-28