Adattár-kereső

az adattár-kereső a megadott kulcsszóra keres az adattárban:
települések, intézmények, kronológiák, bibliográfiák, könyvek,
dokumentumok, folyóiratok, drámatár, képzőművészeti tár

Rendezvények

Vissza

Mit arat a holdsarló?

Besorolás: Gyermekprogram
Időpont: 2010. október 4. 12:00
Település: Zenta
Helyszín: Zentai Alkotóház
Vajdasági költők megzenésített versei gyermekeknek Kónya Sándor dallamaival. A könyvbemutató vendége Kónya Sándor versénekes, dalszerző, Ana Ruža pedagógus és Bencz Arsenović Gabriella zenetanár.

„A kötet zömében huszadik századi, kortárs költőink gyermekverseit tartalmazza – vidámabbakat és komolyabbakat, amelyek között az óvodások és a kiskamaszok egyaránt találhatnak kedvükre valót akkor is, ha csak szavalni szeretnének. De a kották alapján el is énekelhetik, hangszeres kísérettel elő is adhatják a verseket. Sőt, egy kis mozgással, tánccal szerepjátékot varázsolhatnak belőlük… Jó lenne, ha a kötettel minél több szülő, pedagógus és gyermek barátkozna meg, ha minden oktatási intézményünkbe, óvodákba és iskolákba egyaránt eljutna.” (Tóth Lívia)

„A kötetben vajdasági költők gazdag verskincséből válogatott ötvenkilenc vers van ötvenöt dalban. A megzenésített versek a maguk sajátos arculatával az alkotójukhoz hű, művészi értékű darabok, amelyek a máról, a ma kis és nagy gyerekeihez szólnak. A gyermekekhez közelálló témák az ember legszebb emlékei, a mindenkori környezetével való kapcsolatteremtésnek és a mindennapi életnek a tükröződései. A kötet a gyermeki személyiség kibontakoztatását, az érzelmi és esztétikai hatásokat, az élmények átélését, a felfedezések megannyi boldogságát kívánja elősegíteni ragyogó elgondolással, lírai, formai szépségek, ritmikai, dallami, harmóniai érdekességek bemutatásával.” (Bencz Arsenović Gabriella)

Frissítés időpontja: 2010-10-06