Adattár-kereső

az adattár-kereső a megadott kulcsszóra keres az adattárban:
települések, intézmények, kronológiák, bibliográfiák, könyvek,
dokumentumok, folyóiratok, drámatár, képzőművészeti tár

Rendezvények

Vissza
18. MIT-tábor

18. MIT-tábor



Besorolás: Tábor

Időpont: 2010. július 16–23.
Település: Pacsér
Helyszín: Moša Pijade Általános Iskola
Szervező: Ady Endre Művelődési Egyesület, Szabadidő-szervezők Egyesülete
A szervezők felhívása:
„A tehetséggondozó MIT-tábor a szakterületek egész sorát kínálja neked. Csak nézd végig a kínálatot, és biztosan megtalálod benne azt a témát, ami téged is érdekel. Itt nem kisiskolás szinten folyik a tanulás. Ehelyett szakemberek foglalkoznak veled, akik bevezetnek a választott tudományág rejtelmeibe. Megmutatják azokat az érdekességeket, és összefüggéseket, amikről eddig még nem is hallottál, vagy ha mégis, akkor nem volt eléggé érthető. Ez a birodalom végtelen. Amennyit megismersz belőle, annyi a tiéd.
Egy hét alatt bejárhatod birodalmadat. Lehetséges, hogy te leszel a jövő elismert tudósa? Ideje hozzáfogni!
Újdonság: A korábbi Csillagásztábor folyatatásaként “Nem mindennapi földrajz”, és foci is lesz (nem csak kezdőknek).
Ha ez a tábor érdekel, akkor nyílván nem lesz könnyű dolgod, ugyanis választanod kell egy szakterületet, amivel a tábor ideje alatt foglalkozol. A tudományok olyan bugyrait járhatod be, amikről csak a valóban szakavatottak tudnak. A MIT-tábor a legalkalmasabb tábor a tudósgyanúsok részére.”

Korhatár: 3–8. osztályosok.

Részletek és kedvcsináló.

Az utóbbi évek kimutatásai szerint a gyerekek mintegy 60-80 százaléka visszajáró táborlakó, nem ritka, hogy több éven keresztül is. Igen nagy azoknak a száma, akik „kinőtték” a gyerektáborokat, így a kamasz táborban folytatták, vagy pedig mint szervezők tértek vissza. Ekkora népszerűségre a szervezők közül sem gondolt, talán senki, amikor 1993-ban, a vágtázó infláció évében megszervezték első táborukat.

1995-től kezdve működik a MIT-tábor, melyet a kezdetektől fogva a sokszínűség jellemez. Az évek során mindig nyitottak voltak a szervezők az újításokra és bizakodva fogadtak minden új oktatási területet. Így vált a MIT-tábor tehetséggondozó, gyakorlati tudást nyújtó táborrá. Továbbra is a céljuk, hogy a gyerekeket érdeklő témakörökben nyújtsanak új ismereteket.

A MIT-táborból nőtte ki magát a Játéktábor, amellyel 2000-ben próbálkoztak először a bácskossuthfalvi szervezők. Itt képzett gyerekanimátorok egy héten át reggeltől estig játszanak a gyerekekkel.

2004. óta szerveznek tábort a 14-18 éves fiatalok számára is, a Kamasztábort.

Az eddig megtartott 43 önálló tábor közös jellemzője, hogy igényes ellátást, magas szintű tudást, tartalmas szabadidőt és maradandó élményt nyújtott. Ezeket a célkitűzéseket tartják szem előtt 2010-ben is.
Szabadidő-szervezők Egyesülete
Kapcsolattartó: Besnyi Szabolcs
Telefon: +38124741998
Mobiltelefon: +381637683641
Villámpostacím: besnyi@szabadidoszervezo.net
Honlap: www.taborok.net; www.szabadidoszervezo.net

Frissítés időpontja: 2010-07-12