Adattár-kereső

az adattár-kereső a megadott kulcsszóra keres az adattárban:
települések, intézmények, kronológiák, bibliográfiák, könyvek,
dokumentumok, folyóiratok, drámatár, képzőművészeti tár

Rendezvények

Vissza

Civil kurázsi – Kulturált jövő 2009–2010

Besorolás: Tanácskozás
Időpont: 2010. május 18. 18:00
Település: Zenta
Helyszín: Zentai Alkotóház
A Kráter Műhely Egyesület civil fórumsorozatának 6. találkozója, melynek társszervezője a Délvidéki Magyarok Ifjúsági Szervezete.

A Kráter Műhely Egyesület külön kulturális és szociális programok szervezésével segíti a szórványmagyarság humán felzárkózási stratégiáit szorosabb kapcsolatba lépve azok kulturális, oktatási és egyéb civil szervezeteivel. A rendezvény célja: bemutatni, segíteni és javaslatokat dolgozni ki a térség civil szervezeteinek intenzívebb együttműködése érdekében. A találkozóra középiskolai diákokat, pedagógusokat, értelmiségieket, ifjúsági és civil szervezetek tagjait és képviselőit várják a szervezők.

Program: A Kráter a Délvidékért: Szloboda János Zentán történt ’44-ben című könyvének bemutatása; az Aranyrög Könyvtár a Kárpát-medencei elhallgatott irodalomért: Herczeg Ferenc Északi fény és Szenteleky Kornél Isola Bella című könyvét Kovács Attila Zoltán irodalomtörténész, a KME főszerkesztője mutatja be; Novák Lajos Kárpát-medencei civil körkép című filmjének levetítése; utána közösségi fórum: hozzászólások, reflexiók. Moderátor: Turcsány Péter.

Civil társadalom, politikai öntudat, nemzeti önazonosság: kerekasztal-beszélgetés délvidéki civil szervezetek vezetőivel a civil szervezetek jelenéről és jövőjéről, továbbá kulturális jellegű együttműködések, konferenciák, diákcserék, városközi kapcsolatok lehetőségeiről, a helyi magyar nyelvű irodalom ápolásáról. A kerekasztal-beszélgetés résztvevői: Zsoldos Ferenc a „Ci-Fi” Civil Központ elnöke, dr. Hódi Sándor a Széchenyi István Stratégiakutató és Fejlesztési Intézet igazgatója, mgr. Hajnal Jenő, a Vajdasági Magyar Művelődési Intézet igazgatója, Horváth László, a kishegyesi Dombos Fest főszervezője. Moderátor: Turcsány Péter, a KME elnöke.
 

Frissítés időpontja: 2010-05-05