Adattár-kereső

az adattár-kereső a megadott kulcsszóra keres az adattárban:
települések, intézmények, kronológiák, bibliográfiák, könyvek,
dokumentumok, folyóiratok, drámatár, képzőművészeti tár

Rendezvények

Vissza

Az Énekelt Versek XV. Zentai Fesztiválja • Gálaműsor

Besorolás: Fesztivál
Időpont: 2010. május 15. 19:30
Település: Zenta
Helyszín: Művelődési Ház (színházterem)
 A versenyprogram győzteseinek gálája. A műsor keretében Tolnai Ottó költővel, a fesztivál díszvendégével Gruik Ibolya, a Magyar Szó újságírója beszélget.
Kaláka 40 • A negyvenéves Kaláka együttes (Becze Gábor, Gryllus Dániel, Gryllus Vilmos, Radványi Balázs) ünnepi hangversenye.

„A Kaláka együttes elegáns, más muzsikusokkal össze nem téveszthető zenei tálcán nyújtja a verset a hallgatóknak. Nem ráerőszakolják a maguk szerzeményeit, hanem kimuzsikálják a Gutenberg óta könyvekbe száműzött, »szív-némaságra« született s ítélt versekből a maguk olvasata szerinti »eredeti dallamot«.” Kányádi Sándor

Vajon „felgyorsult” világunkban, ahol 1969 óta oly sok minden változott körülöttünk, mit jelenthet számunkra ez a szám? Nem valószínű, hogy a beteljesedést, lezárást, hisz évente 150-200 koncertet tartunk. De mégis a 40 más, mint a 25 vagy a 30 volt. Hiszen már a harmadik generációnak muzsikálunk, legújabb közönségünk már unokáink nemzedéke. Természetesen a Kaláka nem fog sem szellemiségében, sem műfajában megváltozni. Továbbra is érvényes ránk, amit eddig magunkról elmondhattunk: dalainkat versekre írjuk, muzsikánk sokszínű és a versekből következően is sokstílusú. Az egyéni hangzást a négy férfi énekhangja mellett a klasszikus és a különböző vidékekről származó népi hangszerek együttes játéka adja.

Frissítés időpontja: 2010-12-20