Adattár-kereső

az adattár-kereső a megadott kulcsszóra keres az adattárban:
települések, intézmények, kronológiák, bibliográfiák, könyvek,
dokumentumok, folyóiratok, drámatár, képzőművészeti tár

Rendezvények

Vissza
Rona Žulj: Nevet a nap

Rona Žulj: Nevet a nap



Besorolás: Színház – színjátszás – irodalom

Időpont: 2010. március 29. 19:30
Település: Szabadka
Helyszín: Kosztolányi Dezső Színház
Szereplők: Erdély Andrea – Pékné. Vágó Krisztina – Hugi. Mikes Imre Elek – Pék. Mészáros Gábor – Molnár. Mészáros Árpád. Díszlettervező: Janja Valjarević. Kosztümtervező: Iva Soković. Zeneszerző: Antal Attila. Korrepetítor: Nemes Nagy Anita. A rendező asszisztense: Lénárd Róbert. Rendező: Antal Attila

„Szent és profán, szimbolikus és materiális fonódnak össze, hogy történetet meséljenek bezártságról és kitörésről, vakságról és látásról. Egy konzervatív pékcsalád boldog mindennapjaiból egy molnár hideg malmába vezető úton sok minden megtörténhet.”

A Pék családjában túlteng a jólét. Minden nap akad kenyér az asztalon, megcsinálnak maguknak mindent, ami kell, semmire és senkire nincs szükségük. Ez maga a boldogság: minden nap olyan, mint az előző és a következő. A család együtt van, sikeres: Pék, Pékné és a Pék huga, a Hugi. Mindannyian együtt dolgoznak, egyformán boldogok, biztonságuk szilárd.

Jólétük bizonyítványa a Molnár szerencsétlensége. Neki nincs senkije, nincs friss kenyér az asztalán, mikor megkívánja, az ő élete nem ér semmit.

A Hugi, mégis elmenekül a Pékházból. A Molnárhoz megy, hogy segítsen neki megváltozni, segítsen neki jobbá, boldogabbá lenni. A Molnár azonban elutasítja, nem tudja a változás felelősségét vállalni.

A Pék és a Pékné, kénytelen a Hugiért menni a Molnárhoz. Hajnalodik, be kell a kenyeret dagasztani. Útközben meglepi őket a napfelkelte...

Támogatók: Nemzeti Kulturális Alap, Fidelinka

Fotó: Molnár Edvárd

Az előadásról többet itt olvashat.

A jegypénztár (Fasizmus áldozatainak tere 5.) nyitvatartása munkanapokon 10-től 13 óráig, valamint csütörtöktől vasárnapig és előadásnapokon este fél hattól is. Jegyek kaphatók a helyszínen, vagy igényelhetők a 024-555-255 vagy a 024-531-991-es telefonszámon és a jegy@kosztolanyi.org villámposta címen, illetve a www.kosztolanyi.org oldalon.

Frissítés időpontja: 2010-03-02