Adattár-kereső

az adattár-kereső a megadott kulcsszóra keres az adattárban:
települések, intézmények, kronológiák, bibliográfiák, könyvek,
dokumentumok, folyóiratok, drámatár, képzőművészeti tár

Rendezvények

Vissza

Folyók fölött

Besorolás: Koncert, hangverseny
Időpont: 2009. december 11. 20:30
Település: Zenta
Helyszín: Művelődési Ház (színházterem)
Folyók fölött című hangverseny vajdasági ősbemutatója a Bakos–Verebes Zenei Konzorcium (Bakos Árpád – ének, furulyák, koboz, ud; Szerda Árpád – zongora, ének; Kucsera Géza – tenor- és szopránszaxofon; Szerda László – dobok, ütőhangszerek; Dudás Bea – ének; Verebes Ernő – klasszikus gitár, hat húros basszusgitár) előadásában

„Ahhoz, hogy valóban találkozhassunk egymással, olyan helyeket kell felfedeznünk, amelyek függetlenek mindenféle, földön meghúzható határoktól. E helyszíneknek nem kisebb tér ad otthont, mint a levegőég. Itt találhatók együvé tartozásunk, illetve ez irányú reményeink felépítményei is: hidak, fellegvárak, lebegő városok, de nem ritkán mentsváraink tornyai is kivillannak a felhők közül. Mert szeretnénk magunkról úgy beszélni, hogy mindenkihez méltán szóljunk. Talán így fogalmazható meg az a cél, amelyet zenénkkel most keresni indultunk.” (Verebes Ernő)

Lebegő város • Ünnep, s ha már jönnek… • Katona szerelme • Szólít az alkalom • Sül a Föld • Mentsvárak tornyai • Folyók fölött • Vitéz-dal – Ezek a dalok, ahogyan a közöttük elhangzó „zenehidak” is, mint pillérek egy oratorikus történésben, egyetlen megszólalás részei. Zeneszerzőjük, szövegírójuk Verebes Ernő. Az együttes, az írott és a rögtönzött zene sajátosságait felhasználva, a hagyományos, tonális hangzásvilágon túl, helyet hagy a kortárs zenei fordulatoknak is. Mindez együtt, szövegfüggő szerkezetet alkot, „áténekelt”, helyenként balladai hangulatot hozva létre.

Frissítés időpontja: 2009-12-01