Adattár-kereső

az adattár-kereső a megadott kulcsszóra keres az adattárban:
települések, intézmények, kronológiák, bibliográfiák, könyvek,
dokumentumok, folyóiratok, drámatár, képzőművészeti tár

Rendezvények

Vissza

Desiré Central Station 2009 – West

Besorolás: Fesztivál
Időpont: 2009 novembere 18:30
Település: Szabadka
Helyszín: Jadran színpad
Szervező: Kosztolányi Dezső Színház
Bitef színház (Szerbia, Belgrád). Woyzeck – Hinkemann ügy (Slučaj Vojcek - Hinkeman)
Rendezte: Ana Tomović.

A Bitef teatar Belgrád legbátrabb színháza. 1989-ben azzal a céllal jött létre, hogy népszerűsítse a Bitef fesztivál színházi törekvéseit, hogy új színházi áramlatok után kutasson, hogy helyet adjon olyan művészeknek, akik nem tartoznak a hagyományos, jól bevált színházi nyelven beszélők közé.
Ana Tomović 1979-ben született Belgrádban. A belgrádi Színművészeti Egyetem színházrendezői szakán diplomázott Egon Savin osztályveyető tanár osztáyában. Olyan színházakban rendezett, mint az újvidéki Srpsko narodno pozorište, a belgrádi Atelje 212, vagy a Beogradsko dramsko pozorište. Volt a Bifet munkatársa. 2008-ban a Goethe Intézet ösztöndíjasaként Hamburgban tanult.
A Woyzeck – Hinkemann ügy egy rendezői-dramaturgiai kísérlet, mely két klasszikus német színműt vesz alapjául: Georg Büchner Woyzeck-jék és Ernst Toller Hinkemann-ját. Az előadás tulajdonképpen a háború utáni szerb társadalom szellemi impotenciáját vizsgálja egy olyan generáció szemszögéből, mely teljesen öntudatlanul élte végig a kilencvenes éveket.

http://www.bitef.rs/teatar

Frissítés időpontja: 2009-11-03