Adattár-kereső

az adattár-kereső a megadott kulcsszóra keres az adattárban:
települések, intézmények, kronológiák, bibliográfiák, könyvek,
dokumentumok, folyóiratok, drámatár, képzőművészeti tár

Rendezvények

Vissza

Desiré Central Station 2009 – West

Besorolás: Fesztivál
Időpont: 2009. november 25.
Település: Szabadka
Helyszín: Kosztolányi Dezső Színház
Szervező: Kosztolányi Dezső Színház
Szputnyik Hajózási Társaság – Modern Színház- és Viselkedéskutató Intézet-Labor (Magyarország, Budapest). Bérháztörténetek 0.1 Rendezte: Bodó Viktor.

Bodó Viktor rendező és színész szakon szerzett diplomát a budapesti Színház- és Filmművészeti Főiskolán. Tagja volt a Krétakörnek és a Katona József Színháznak, jelenleg saját társulatát, a Szputnyikot vezeti. Bodó a magyarországi fiatal rendezőgeneráció nemzetközi hírnevű alkotója.
A Szputnyik Hajózási Társaság - Modern Színház- és Viselkedéskutató Intézet-Labor 2008 januárjában alakult. A társulat két legalapvetőbb tevékenysége: a viselkedéskutatás és a karakterfigyelés. A Szputnyik munkája ma a legígéretesebb színházi törekvés Magyarországon.
Lakók és bérlők, vendégek, és lakásfoglalók, nézők és színészek találkoznak, vagy mennek el egymás mellett köszönés nélkül a Bérháztörténetek 0.1-ben. Az előadás színpadi térbe sűrít egy, adott esetben már önmagában végtelen sűrűségű valóságot, egy bérház valóságát. Az albérlet valósága közös valóságunk: egy előadásnyi sűrített mikroorganizmus-látlelet, ahol az organizmusok élete tarthat egy percig, de egy örökkévalóságig is. Egy színház dolgozói, egy bérház lakói, de szerencsés esetben egy metrószerelvény utasai is egész társadalmunk keresztmetszetét mutatják.

www.szputnyik.com
http://berhaztortenetek.blog.hu/
Videó

Frissítés időpontja: 2009-11-24