Adattár-kereső

az adattár-kereső a megadott kulcsszóra keres az adattárban:
települések, intézmények, kronológiák, bibliográfiák, könyvek,
dokumentumok, folyóiratok, drámatár, képzőművészeti tár

Rendezvények

Vissza

Kalmár – Ralbovszki – Kovács N. – Brestyánszki: Adieu Bandi

Besorolás: -
Időpont: 2009. május 12. 19:30
Település: Szabadka
Helyszín: Soltis Lajos Stúdió (Magyar Tannyelvű Tanítóképző Kar épülete)
Ady Endre levelezése, versei és novellái alapján, Bölöni György, Péter I. Zoltán és Czeizel Endre írásainak felhasználásával. Szereplők: Ady – Kovács Nemes Andor; Léda – Kalmár Zsuzsa; Dodó – Ralbovszki Csaba. Zeneszerző: ifj. Kucsera Géza. Díszlettervező: Kiss Kovács Gergő m. v. Rendező: Mezei Zoltán.

Álmom, ébrenlétem, szenvedésem örömem te vagy. Látod, érzed, hogy mennyire szeretlek? Nagyon szeretlek. Nagyon. És nagyon hamar el kell dölnie a sorsomnak, mert így nem bírom. Százszor jelensz meg nekem éjszakánként, amikor egyedül vagyok és én kívánlak és milliószor csókollak álmomban. Csókollak, szorítlak, vágyammal bennedvagyok, te édes, egyetlen asszony, minden percben...

Jártunk-e mi együtt, vagy együtt jártunk-e mi Párizsban, Párizsunkban, mely kínokban vonaglik most, mint egy makrójától fojtogatott szabados delnő? Ha együtt kóborogtuk volna be a Várost, kinek meg kell bocsátanunk, miként Magdalénának Krisztus megbocsátott, ne feledjük el egymást. És ne feledjük el, hogy Párizs rabló volt, mint a szerelem, de a szerelemnél szebb ajándékot nem kapott az ember, és Párizs csakugyan az új Athén volt. Be rejtett engem, be mámorosított, be rossz volt, és be vidámító: kicsiny zugainak, groteszk embereinek árnyai most megszentelődnek.

Belépőjegyek a színház pénztárában vásárolhatók 10 órától 13 óráig, valamint 18 órától az előadás kezdetéig, illetve rendelhetők az alábbi telefonszámokon: 024/557-436; 024-556-429.

Frissítés időpontja: 2009-09-08