Adattár-kereső

az adattár-kereső a megadott kulcsszóra keres az adattárban:
települések, intézmények, kronológiák, bibliográfiák, könyvek,
dokumentumok, folyóiratok, drámatár, képzőművészeti tár

Rendezvények

Vissza

Nemzetközi hangverseny – Ajándékzene

Besorolás: -
Időpont: 2009. április 23. 20:00
Település: Szabadka
Helyszín: Városháza (díszterem)
A Szentpétervár–Bukarest–Szófia–Zágreb–Budapest–Szabadka koncertsorozat Szabadkai állomása. Fellépnek: Susanna Kadzhoyan, Stanca Maria Manoleanu, Ivaila Ivanova, Nikola Kos, Ludmány János, Görög Enikõ és Görög Noémi. Műsoron: Liszt Ferenc, Frédéric-François Chopin, Isaac Albeníz és Claude Debussy művei.
A koncertre a belépés díjtalan, az önkéntes adományok a hangverseny befejeztével átadhatók. A hangverseny szervezői és a fellépő művészek az önkéntes adományokból befolyt összeggel a vajdasági Lurkóházakat támogatják.
A belgrádi zeneművészeti egyetem minden évben Olga Mihajlović-díjban részesíti a zongoratanszékének legtehetségesebb és legígéretesebb hallgatóját. 2008-ban ezt a díjat Görög Noémi kapta. A díjnak köszönhetően Noémi és húga, Enikõ  részt vehetett egy bécsi nemzetközi zenei fesztiválon, amelyen olyan kiváló zongoraművészek óráit hallgathatták, mint Jandó Jenő és Eric Tawaststjerna (Finnország). A fesztivál európai, amerikai és ázsiai résztvevői több nagysikeru hangversenyt adtak. Ekkor született meg a a koncerkörűt ötlete.


Frissítés időpontja: 2009-09-08