Adattár-kereső

az adattár-kereső a megadott kulcsszóra keres az adattárban:
települések, intézmények, kronológiák, bibliográfiák, könyvek,
dokumentumok, folyóiratok, drámatár, képzőművészeti tár

Rendezvények

Vissza

Libanoni keringő (Waltz with Bashir)

Besorolás: -
Időpont: 2009. január 15. 20:00
Település: Szabadka
Helyszín: Lifka Art Mozi
Színes szerb feliratos izraeli-német-francia animációs film, 90 perc, 2008. Szereplők: Ari Folman, Ron Ben-Yishai, Ronny Dayag, Dror Harazi, Yehezkel Lazarov, Mickey Leon, Ori Sivan, Zahava Solomon. Forgatókönyv: Ari Folman. Zene: Max Richter. Producer: Ari Folman, Serge Lalou, Gerhard Meixner, Yael Nahlieli. Vágó: Feller Nili. Rendezte: Ari Folman.

A filmről:
Egy bárban Arinak egy régi barátja elmeséli visszatérő rémálmát: 26 kutya üldözi. Minden éjjel ugyanannyi, éppen 26 feldühödött állat. A két férfi arra a következtetésre jut, hogy a különös álom kapcsolatba hozható katonai múltjukkal: mindketten az izraeli hadseregben harcoltak a 80-as évek libanoni háborújában. Ari döbbenten tapasztalja, hogy semmire sem emlékszik ebből az időszakból. Elhatározza, hogy felkeresi régi barátait és bajtársait, hogy általuk újrarajzolja emlékeit a korszakról és önmagáról egyaránt. Ahogyan egyre mélyebbre ás, titokzatos képek formájában előtör a múlt.

Jegyár 120 dinár. A kedvezményes nyugdíjas és diákjegy 80 dinár. Jegyek  vásárolhatók a Harambasić utca 4 szám alatti jegypénztárban az előadások kezdete előtt. Telefon és fax: 024/527-110 , e-mail: lifkas@nadlanu.com, web: www.alifka.org.
A műsorváltoztatás jogát a mozi fenntartja.


Frissítés időpontja: 2009-09-08