Adattár-kereső

az adattár-kereső a megadott kulcsszóra keres az adattárban:
települések, intézmények, kronológiák, bibliográfiák, könyvek,
dokumentumok, folyóiratok, drámatár, képzőművészeti tár

Rendezvények

Vissza

Filmetűdök

Besorolás: -
Időpont: 2008. december 8. 18:00
Település: Zenta
Helyszín: Zentai Alkotóház
Válogatás a Tíz perc: Cselló és a Tíz perc: Trombita című, a kortárs filmművészet tízperces filmetűdjeiből. A beszélgetést Csillik Blanka film- és médiaszakos bölcsész vezeti.

Tíz perc: Trombita. Aki Kaurismäki: Kutya nem jut pokolra; Victor Erice: Életvonal; Werner Herzog: Tízezer évet öregedve; Jim Jarmusch: Lakókocsi. Belső. Éjjel; Wim Wenders: Tizenkét mérföldre Tronától; Spike Lee: Meg lettünk lopva; Chen Kaige: Mélyre rejtett 100 szál virág. Tíz perc: Cselló. Bernardo Bertolucci: Víztörténet; Mike Figgis: Az időről; Jiøí Menzel: Egy pillanat; Szabó István: Tíz perc múlva; Claire Denis: Nancy felé; Volker Schlöndorff: A megvilágosodás; Michael Radford: Csillagfüggőség; Jean-Luc Godard: Az idő sötétjében.
   
Mindegyik rendező egyéniség, s nevük filmtörténetet jegyez. Nemcsak filmműfajok és stílusok kötődnek hozzájuk, hanem a zene, a dzsessz, az idő, a filmidő és a filmesszé ötvözete poétikus formában. Mindegyikük külön-külön különböző perspektívából közelíti meg az idő és a sors témáját – ki szellemesen, ki komoran – ebben a vázlatok sorozatából álló filmben, melynek történeteit a nagyszerű Hugh Masekela dzsesszelőadása köti össze.



Frissítés időpontja: 2009-09-08