Adattár-kereső

az adattár-kereső a megadott kulcsszóra keres az adattárban:
települések, intézmények, kronológiák, bibliográfiák, könyvek,
dokumentumok, folyóiratok, drámatár, képzőművészeti tár

Rendezvények

Vissza

A Tünet Együttes vendégszereplése

Besorolás: -
Időpont: 2008. október 31. 19:30
Település: Szabadka
Helyszín: Kosztolányi Dezső Színház (Harambašić utca 4.)
Alibi. Rendezte: Szabó Réka. Szereplők: Gőz István, Kövesdi László, Nagy Andrea, Szabó Márta, Szantner Anna, Szász Dániel. Fény, díszlet: Szirtes Attila. Dramaturg: Peer Krisztián. Zene: Barna Balázs, Márkos Albert. Jelmez: Bodnár Enikő. Támogatók: L1 Független TáncművészekTársulása, NKA, OKM, Fővárosi Közgyűlés Kulturális Bizottsága, Marland Kft., szinhaz.hu, tancelet.hu. Médiatámogató: Fidelio Súgó. Kooprodukciós partner: Thália Színház
www.tunetegyuttes.hu

Az előadásról:
Hogy hol voltam az elmúlt harminc évben? Igazolom magam. És téged is, hogy te majd engem igazolj. Ha tükröződöm, vagyok. Két ismétlőjel közé szorult hiányjel.

 A darab a Thália Színházzal kooprodukcióban készült, minden szereplő alkotó közreműködésével, Szantner Anna és Szabó Márta vendégszereplésével. Az előadást beválogatták 2007-ben a Kortárs Drámafesztivál Budapest magyar programjába, a debreceni Deszka Fesztiválon 2008-ban elnyerte a „legjobb humoros pillanatért” járó Forgács-díjat, és nagy sikert aratott Hradec Královéban (CZ) a Festival Theatre European Regions nemzetközi mezőnyében.

„Szabó Réka új előadását, az Alibit műfajilag nem lehet besorolni sehová, az alcímben közölt információ - "zenés-táncos kihallgatás egy felvonásban" - természetesen csak alibi, hogy tréfával lehessen elütni ezt az amúgy komoly kérdést. Játék a szavakkal, mint ahogy az egész előadás is játék: legtöbb részletében magas színvonalú és szellemes, nemcsak a verbalitás, hanem a mozgások szintjén is. A szavak, kifejezések, szállóigévé vált mondások kifacsarásával kezdődik, majd szinte észrevétlenül olvad bele ebbe a játékba a megelevenedő-összecsukló-új életre kelő testek látványa.”
(Karsai György: Ez itt egy szép diagonál, kultura.hu)

Jegyek kaphatók a helyszínen, vagy igényelhetők a 024-557-471 vagy a 024-531-991-es telefonszámon és a jegy@kosztolanyi.org villámposta címen, illetve a www.kosztolanyi.org oldalon.

Frissítés időpontja: 2009-09-08