Adattár-kereső

az adattár-kereső a megadott kulcsszóra keres az adattárban:
települések, intézmények, kronológiák, bibliográfiák, könyvek,
dokumentumok, folyóiratok, drámatár, képzőművészeti tár

Rendezvények

Vissza

XXXVII. Csépe Emléknapok

Besorolás: -
Időpont: 2008. szeptember 26. 15:00
Település: Kishegyes
Helyszín: Könyvtár

„… álmaimban is gyakran Kishegyesen, Szekicsen, Topolyán járok, ülök a Határdombon, s régholt cselédek, béresek, juhászok és taplófőző asszonyok mozgását látom.” (Czine Mihály: Ismerkedés Csépe Imrével)

A Csépe Emléknapok központi ünnepsége délután 3 órakor a Kishegyesi Könyvtár előtt Csépe Imre emléktáblájának megkoszorúzásával indul. Utána, fél 4-kor az emlékbizottság ünnepi ülése kezdődik a községháza nagy tanácstermében. Elsőként dr. Csordás Mihály elnök köszönti a vendégeket, majd az Aranyeső vers- és prózamondó verseny eredményeinek kihirdetésére kerül sor. Dr. Szörényi László, a Magyar Tudományos Akadémia Irodalomtudományi Intézetének igazgatója vajdasági magyar irodalmi vonatkozásokról tart előadást. Székely András Bertalan budapesti-isaszegi művelődésszociológussal, kisebbségkutatóval a nemzetiségi lét kérdéseiről dr. Csordás Mihály beszélget. A zEtna irodalmi műhelyt Beszédes István szerkesztő mutatja be. A megemlékező ünnepély végén Csépe-emlékplakett kap a Magyar Szó szerkesztősége és Gobby Fehér Gyula író. Koraeste a helyi általános iskola előcsarnokában  megnyílik Ruzicskay György világhírű szarvasi festőművész tárlata.

Az ünnep alkalmából a könyvtár előcsarnokában a zentai zEtna és a budapesti Timp kiadványaiból nyílik kiállítás, és a helyszínen az újvidéki Forum könyvbusza is várja az érdeklődőket.


Frissítés időpontja: 2009-09-08