Adattár-kereső

az adattár-kereső a megadott kulcsszóra keres az adattárban:
települések, intézmények, kronológiák, bibliográfiák, könyvek,
dokumentumok, folyóiratok, drámatár, képzőművészeti tár

Rendezvények

Vissza

A XV. Vajdasági Magyar Ünnepi Játékok megnyitója

Besorolás: -
Időpont: 2008. augusztus 31. 17:30
Település: Csantavér
Helyszín: Plébánia, hittanterem
17.30, Plébánia, hittanterem
Reneszánsz kori emlékek a Délvidéken című fotókiállítás megnyitója.

18.00, Páduai Szent Antal római katolikus templom
Ökumenikus istentisztelet a római katolikus, a református és az evangélikus egyház főpásztorainak helynökei, Szedlár Rudolf versmondó, a meghívott észak-bácskai magyar művelődési egyesületek énekegyüttesei, továbbá Szabadka város, Csantavér Helyi Közösség, a Magyar Nemzeti Tanács, a Tartományi Végrehajtó Tanács, Szerb Köztársaság Kulturális Minisztériuma, a Magyar Köztársaság Miniszterelnöki Hivatala, Oktatási és Kulturális Minisztériuma, valamint a Vajdasági Magyar Művelődési Szövetség tisztségviselőinek részvételével. Köszöntőt mond Murényi Tibor, a csantavéri Helyi Közösség, és Józsa László, a Magyar Nemzeti Tanács elnöke. Az anyaország üdvözletét Gémesi Ferenc, a Miniszterelnöki Hivatal szakállamtitkára tolmácsolja. Az idei Vajdasági Magyar Ünnepi Játékokat Dudás Károly író, a Vajdasági Magyar Művelődési Szövetség elnöke nyitja meg.

19.00, Főutca
A Gyöngyösbokréta-néptáncgálán részt vevő néptánccsoportok felvonulása.

19.30, Hunyadi János Általános Iskola
A Hunyadi-szobor megkoszorúzása.

20.30, Állatorvosi rendelő udvara
A házigazdák nevében a Mendicus Magyar Művészeti Központ Tamburazenekara örömzenél Barna kislány ablakába’ címmel. Ünnepi köszöntőt dr. Szöllősy Vágó László, a Vajdasági Magyar Művelődési Szövetség főtitkára, a Durindó és Gyöngyösbokréta Fesztiváltanácsának elnöke mond.
Örökség – Néptáncgála az idei Gyöngyösbokréta legjobb néptáncsoportjainak részvételével. Fellépnek: a törökbecsei Jókai Móra Magyar Művelődési Egyesület Csalogató táncegyüttese; az óbecsei Petőfi Sándor Magyar Kultúrkör Szelence Táncegyüttese; a péterrévei Tisza Mente Közművelődési és Népművészeti Egyesület Tisza néptáncegyüttese; a temerini Szirmai Károly Magyar Művelődési Egyesület néptánccsoportja; a gombosi Arany János Magyar Művelődési Egyesület Gyöngyösbokréta tánccsoportja; a satrincai Petőfi Sándor Művelődési Egyesület Meggyes tánccsoportja; az adai Vadvirág Hagyományápoló Kör Varga Imola-Virág György tánckettőse; a kishegyesi Petőfi Sándor Művelődési Egyesület Rizgetős táncegyüttese; a topolyai Kodály Zoltán Magyar Művelődési Központ Cirkalom táncegyüttese; a szabadkai Népkör Magyar Művelődési Központ Figurás és Jártatós táncegyüttese.

Bővebben a XV. Vajdasági Magyar Ünnepi Játékokkal kapcsolatosan itt olvashat.

Frissítés időpontja: 2009-09-08