Adattár-kereső

az adattár-kereső a megadott kulcsszóra keres az adattárban:
települések, intézmények, kronológiák, bibliográfiák, könyvek,
dokumentumok, folyóiratok, drámatár, képzőművészeti tár

Rendezvények

Vissza

Múzeumok éjszakája – Szabadka

Besorolás: -
Időpont: 2008. május 17. 18:00
Település: Szabadka
Helyszín: Városi Múzeum
Kiállítások (18.00–02.00)
- A Városi Múzeum plakátjainak és kiadványainak kiállítása A szabadkai Városi Múzeum kiállítási tevékenységének 60 éve címmel. A kiállítás szerzője Nevenka Bašić Palković.
- A Városi Múzeum képzőművészeti osztályának ajándékgyűjteményei (Husvéth Lajos, Lifka Sándor, Miloš Babić, Ana Bešlić, Oláh Sándor, Ðorðe Bošan, Torok Sándor). A nagyközönség számára eddig ismeretlen gyűjtemények kiállításának szerzője Ninkov Kovacsev Olga.

Kísérőprogramok
18.00 óra – Ana Bešlić szobrásznőről szóló dokumentumfilm bemutatása, mely az alkotó, Rajko Ljubiè és a Városi Múzeum Képzőművészeti Osztályának együttműködésével jött létre. A film után Ana Bešlić szobrainak megtekintése az új kiállítási helyiségben.
22.00 óra – Lifka Sándorról, a kinematográfia úttörőjéről szóló dokumentumfilm bemutatása, melynek alkotója Siflis Zoltán. A film levetítése után a látogatók megtekinthetik Lifka Sándor személyes tárgyainak, illetve a róla és feleségéről készült portrék kiállítását.
23.00 óra – Tárlatvezetés
23.00–2.00 – 400 dokumentum jellegű fotó vetítése, melyek a múzeum 60 éves fennállása alatt készültek

Bolt (18.00 – 02.00)
Régi és ritka, illetve és új múzeumi kiadványok (könyvek, képeslapok, cd-k, stb.) kedvezményes árusítása.

Fotópályázat
A Múzeumok Éjszakálya művészeti produkció és az Epson kompany fotópáylázatot hírdet profi és amatőr fényképészek számára. Bővebb információk a következő honlapon találhatók: www.nocmuzeja.org.yu


Frissítés időpontja: 2009-09-08