Adattár-kereső

az adattár-kereső a megadott kulcsszóra keres az adattárban:
települések, intézmények, kronológiák, bibliográfiák, könyvek,
dokumentumok, folyóiratok, drámatár, képzőművészeti tár

Rendezvények

Vissza

Könyvbemutató – Új könyvek estje

Besorolás: -
Időpont: 2008. március 12. 18:00
Település: Zenta
Helyszín: Zentai Alkotóház
Benes László A fenevad zsoldja című kisregényének és Bordás Győző Az Úr órája című dokumentumnovellákat és tárcákat tartalmazó könyvének ünnepélyes bemutatója a szerzők, valamint a Forum Könyvkiadó igazgató-főszerkesztőjének, Németh Ferencnek és a két kötet recenzenseinek, Burány Nándor és Németh István írónak, továbbá Szloboda János szakírónak a közreműködésével.

„Benes László kisregénye, A fenevad zsoldja olyan eseményt mond el, amelynek kétségtelenül van a közelmúltban gyökerező valóságtartalma. S az nemcsak a cselekmény középpontjában álló papgyilkosság és a vele kapcsolatos bűnügyi nyomozás, hanem a háttérben zajló, csaknem tíz éven át tartó véres polgárháború, az erőszakos katonatoborzás, de főként a háború hiénáinak gátlástalan harácsolása és fosztogatása, melyben a hatalom birtokosai is segédkezet nyújtanak.” (Szloboda János)

„Eme novellisztikus esszék vagy esszésített novellák szaporítani fogják az olvasók táborát, mert olvasni jó; olvasni igenis jó, ha olyan könyvet veszünk a kezünkbe, amelynek az olvasásába, élvezetébe – igenis élvezetébe! – belefeledkezünk. Az Úr órája egy író és bizonyára sok-sok olvasó meghitt találkozása lesz. És kimondottan személyes hangja miatt – talán – kulcsot is ad eddigi munkáinak jobb megértéséhez.” (Németh István)


Frissítés időpontja: 2009-09-08