Adattár-kereső

az adattár-kereső a megadott kulcsszóra keres az adattárban:
települések, intézmények, kronológiák, bibliográfiák, könyvek,
dokumentumok, folyóiratok, drámatár, képzőművészeti tár

Rendezvények

Vissza

Képzőművészeti és kézműves alkotóműhely

Besorolás: -
Időpont: 2007. december 17. 17:00
Település: Zenta
Helyszín: Zentai Alkotóház
Az ádventi készülődés örömei: korona és plakát. A Képzőművészeti és Kézműves Alkotóműhely ünnepélyes kiállításmegnyitója, melyet a Thurzó Lajos Általános Iskola diákjainak és Pék Domonkos Ibolya magyartanárnő tanítványainak alkalmi műsora tesz színesebbé. Az alkotóműhely december 17-étől 23-áig látogatható minden délután háromtól öt óráig. A karácsonyi ajándékvásár a gyerekekkel foglalkozó kézműves pedagógusok alkotásaiból minden nap délelőtt 10-től 12 óráig, délután pedig 3-tól 5 óráig várja az érdeklődőket.

Program:
17-én és 18-án, hétfőn és kedden karácsonyi üdvözlőlap festése. A gyerekek hozzanak magukkal rajzlapot, zsírkrétát ecsetet és vízifestéket, valamint ollót!

19-én és 20-án, szerdán és csütörtökön gyertyamártás, valamint az elkészült gyertyákból, természetes anyag felhasználásával karácsonyi dekorációk készítése. A gyerekek hozzanak magukkal gyertyahulladékot, fenyőágakat, tobozokat, száraz virágot stb. és ollót.

21-én és 22-én, pénteken és szombaton Zenta környékére jellemző agyagbárányka készítése. A gyerekek minden hozzávalót megkapnak a helyszínen.

23-án az aranyvasárnapi műhelyben karácsonyfadíszek készítése természetes anyagokból, szalmából és csuhéból. A program része lesz a karácsonyi kiállítás megtekintése a múzeumban.


Frissítés időpontja: 2009-09-08