Adattár-kereső

az adattár-kereső a megadott kulcsszóra keres az adattárban:
települések, intézmények, kronológiák, bibliográfiák, könyvek,
dokumentumok, folyóiratok, drámatár, képzőművészeti tár

Rendezvények

Vissza

Apám beájulna

Besorolás: -
Időpont: 2007. szeptember 8. 18:00
Település: Szabadka
Helyszín: Lifka Art Mozi

Magyar játékfilm., 96 perc, 2003. Írta: Salinger Richárd. Rendező: Sas Tamás. Operatőr: Ragályi Elemér. Vágó: Major Klára. Jelmez: Dévényi Dalma. Hang: Császár Ferenc, Tőzsér Attila. Zene: Berkes Gábor, Betty és a Bougenwille-k. Szereplők: Gáspár Kata, Csősz Boglárka, Kern András, Kulka János, Kiss Mari, Koós János, Tallós Rita, Haumann Máté, Máté Marcell.

A filmről:
Tilos! Gyerekkorunk óta megszoktuk már ezt a szót, értjük mit jelent. A film két főszereplője, Szarka és Barbi tizenhét éves múlt. Ideális kor megtagadni mindent, ami ehhez a szóhoz kötődik. Egy nyáron át utaznak – Siófok, Kréta, Barcelona, Róma – minden szülői tiltás ellenére. Látszólag a szerelmet keresik, való-jában több van ebben az utazásban. Önmagukat igyekeznek megtalálni. Közben sokat hazudnak, szerelmi tragédiákat és képzelt férfiideálokat hajszolnak, álmokat akarnak valóra váltani. Éppen úgy, mint bárki, tizenhét évesen. Esetlenül és tervszerűtlenül nyomulnak át Európán. Komikus és röhögésre késztető helyzetek tucatjaiban találják magukat, amiből aztán tovább menekülnek. Egy film az utazásról, a felnőtté válásról és a szerelem utáni hajszáról. Mindenről, amire a felnőttek azt mondták nekik, hogy tilos.

Belépőjegy: 100 dinár; diákok és nyugdíjasok részére 50 dinár.
Jegyek vásárolhatók a Harambašić utca 4 sz. alatti jegypénztárban az előadások kezdete előtt. Telefon: : 024/527-110. Villámposta: alifka@tippnet.co.yu. A Lifka Art Mozi fenntartja a műsorváltozás jogát.


Frissítés időpontja: 2009-09-08