Adattár-kereső

az adattár-kereső a megadott kulcsszóra keres az adattárban:
települések, intézmények, kronológiák, bibliográfiák, könyvek,
dokumentumok, folyóiratok, drámatár, képzőművészeti tár

Rendezvények

Vissza

A Szabadkai Népszínház vendégjátéka – David Harrower: Kés a tyúkban

Besorolás: -
Időpont: 2004. december 11. 19:30
Település: Zenta
Helyszín: Művelődési Ház

Fordította: Varró Dániel. Szereplők: Nő, napszámos – Vicei Natália. Csikós William, földműves – Csernik Árpád. Gilbert Horn, molnár – Katkó Ferenc. Zenész – Bakos Árpád. Ügyelő: Kotroba Júlia. Súgó: Vrestyák Erzsébet. Kellékes: Szabó C. Gábor. Hang: Matlári Miklós. Fény: Flajsman Róbert. Rendezőasszisztens: Szőke Attila. Jelmeztervező: Izrael Edit m. v. Díszlettervező: Fekete Péter m. v. Zeneszerző: Bakos Árpád m. v. Dramaturg: Brestyánszki Boros Rozália. Rendező: Fekete Péter m. v.

David Harrower, az író. Az 1966-ban született skót drámaíró első darabját 1995-ben mutatták be az Edinbourgh-i Traverse színházban, ezt követően játszották Londonban, New Yorkban, Los Angelesban, Norvégiában, Dániában, Berlinben is. 1997-ben a német színikritikusok az év legjobb külföldi darabjának díjával tüntették ki.

Varró Dániel, a fordító. Budapesten született 1977-ben. Az ELTE magyar-angol szakán szerzett oklevelet, 1999-től a JAK műfordító füzeteinek szerkesztője. Bögre Azúr című verseskötete 1999-ben jelent meg, de a Nyuszika, a Nyuszika estéje és a Nyuszika szerelme című trilógia hozta meg számára az ismertséget. Nemrég jelent meg a Túl a Maszathegyen című, nagysikerű verses gyermekregénye. Angolból a Születésnap, a Kés a tyúkban és A kripli című szövegeket fordította magyarra.

Fekete Péter, a rendező. Szombathelyen született 1963-ban. Illuzionistaként előadóművészi diplomát szerez a müncheni Zauberschulen, ezt követően rendezői tanulmányokat folytat Cardiffban a Royal Wales College of Music and Drama intézetben. 1994-től nyolc évig a Wales-i színművészeti akadémián színészmesterséget tanít. Magyarországon a budapesti Merlin Színházban, a Nemzeti Színházban, és Szombathelyen dolgozott.

„Tudnom kell, hogy kell rájönnöm a nevekre. Állnom kell, és közelről nézni mindent.
Nincs más dolgom, késem egy tyúk hasába, neveket döfni abba, ami van.
Ránézek a fára, és azt mondom fa, aztán tovább sétálok.
Tudni akarok egyre többet. Minden nap többet.” Részlet a drámából


Frissítés időpontja: 2009-09-08