Adattár-kereső

az adattár-kereső a megadott kulcsszóra keres az adattárban:
települések, intézmények, kronológiák, bibliográfiák, könyvek,
dokumentumok, folyóiratok, drámatár, képzőművészeti tár

Rendezvények

Vissza

Magyarságtudat-hasadás

Besorolás: -
Időpont: 2007. június 5. 18:00
Település: Zenta
Helyszín: Zentai Alkotóház

Gubás Jenő Magyarságtudat-hasadás című könyvének bemutatója dr. Gubás Jenő publicistának, az Aracs Társadalmi Szervezet elnökének, Gubás Ágota sorozatszerkesztőnek és Bata János költő-műfordítónak, az Aracs című folyóirat munkatársainak a közreműködésével. Felolvas: Némedi Imre előadóművész.

„Dr. Gubás Jenő publicista tevékenysége a délvidéki magyarok szellemi-önvédelmi harcának első vonalában van. Ezt az összegyűjtött publicisztikai írásainak, esszéinek kézirata egyértelműen tükrözi. Ezek az írások kevés kivételével az Aracs folyóiratban láttak napvilágot. Hogy ennek dacára sürgősen kötetben is meg kellene jelentetni őket, ezt a rendkívüli időszerűségük indokolja. Mert jóllehet Gubás Jenő nevét már igen sokan ismerik, annak a programnak a továbbfejlesztésében és megvalósításában sajnálatosan kevesen vesznek részt, amelyen a publicista az Aracs Civil Szervezet elnökeként, illetve az Aracs folyóirat egyik főmunkatársaként dolgozik.” (Részlet dr. Vajda Gábor recenziójából)

„Az ezredfordulós délvidéki magyarság megmaradásának küzdelmét vázolja fel ez a kötet. Személyes kordokumentum, és ha a megállapításait az idő s a történelem teljességében nem is fogja igazolni, a jó szándék és a nemzet szeretetét ki lehet belőlük olvasni, amit az utókor olvasói talán értékelni fognak.” (Gubás Jenő)


Frissítés időpontja: 2009-09-08