Adattár-kereső

az adattár-kereső a megadott kulcsszóra keres az adattárban:
települések, intézmények, kronológiák, bibliográfiák, könyvek,
dokumentumok, folyóiratok, drámatár, képzőművészeti tár

Rendezvények

Vissza

Desiré villamosa – állomások: Parasztopera

Besorolás: -
Időpont: 2007. május 14. 19:30
Település: Szabadka
Helyszín: Kosztolányi Dezső Színház (Harambašić utca 4.)

A Pintér Béla Társulat (Budapest) vendégjátéka.

Személyek: A vőlegény - Pintér Béla. Anyja - Baranyi Szilvia. Apja - Tóth József. Mostohatestvére - Enyedi Éva. A menyasszony - Nagy-Abonyi Sarolta. Anyja Szalontay - Tünde. Apja - Bencze Sándor. Állomásfõnök - Thuróczy Szabolcs. Az idegen - Deák Tamás. • Zenészek: Darvas Benedek - csembaló. Nyíri László - hegedű. Pelva Gábor - hegedű. Veér Bertalan - hegedű. Póta György - bõgõ. • Díszlet: Horgas Péter, Tamás Gábor. • Jelmez: Benedek Mari. • Fény: Tamás Gábor. • Zeneszerzõ: Darvas Benedek. • Írta és rendezte: Pintér Béla.

"A Parasztoperában egy balladisztikus történetet dolgoztunk fel opera formában. Zenéjének alapja az erdélyi magyar népdalok, a barokk és a rock bizarr, mégis homogén elegye. A történet talán sokak számára ismerõs lesz. Nekem a nagymamám úgy mesélte, hogy Szabadszállás környéki emberekkel történt ez meg nagyon régen. Bocsássák meg nekem, ha egyelõre csak annyit árulok el belõle, hogy lesz benne néhány boldogtalan sorsú ember, szenvedély, humor, vérfertõzés és gyilkosság. Akinek tetszik, nézze meg többször is! Akinek nem tetszik, nézesse meg magát!” (Pintér Béla)

Jegyek kaphatók a helyszínen, vagy igényelhetők a 024-557-471-es telefonszámon és a jegy@kosztolanyi.org villámposta címen.


Frissítés időpontja: 2009-09-08