Adattár-kereső

az adattár-kereső a megadott kulcsszóra keres az adattárban:
települések, intézmények, kronológiák, bibliográfiák, könyvek,
dokumentumok, folyóiratok, drámatár, képzőművészeti tár

Rendezvények

Vissza

A vajdasági magyar amatőr színjátszók-rendezők intenzív szakmai tanfolyama

Besorolás: -
Időpont: 2007. április 27. 10:00
Település: Zenta
Helyszín: Vajdasági Magyar Művelődési Intézet

A Vajdasági Magyar Művelődési Intézet és a Vajdasági Magyar Művelődési Szövetség amatőr színjátszók-rendezők részére képzést indít, amelynek célja szakmai segítséget nyújtani azoknak a magyar színjátszó együtteseknek, amelyek felismerték annak a szükségességét, hogy a színjátszás hagyományainak felelevenítése, anyanyelvőrző, közösségteremtő funkciójának betöltése csak akkor teljesedhet ki, ha szakmai igényesség működik az előadások létrehozásában. A négynapos gyakorlati képzés ingyenes (elhelyezést és étkezést is biztosítunk).

A képzés koordinátora: Perényi Balázs drámapedagógus (Budapest). A műhelymunkák vezetői: Brestyánszki Boros Rozália dramaturg (Szabadka), Káló Béla színművész, rendező (Szabadka), Kovács Frigyes színművész, rendező (Szabadka), Lódi Andrea drámapedagógus (Bácsfeketehegy), Papp Gábor zenei szakértő (Budapest), Perényi Balázs drámapedagógus (Budapest), Sándor L. István színikritikus (Budapest), Urbán András rendező (Szabadka) és Verebes Ernő zeneszerző (Zenta).

Időpont: 2007. április 27–30. Helyszín: a zentai Művelődési Ház. A résztvevők létszáma: 30 fő. Elszállásolás és étkezés: a Bolyai Tehetséggondozó Gimnázium kollégiumában.

A szakmai képzés legfontosabb területei: a színjátékos eszköztár bővítése, alapozó színészképzés; a tréningmódszerek megismertetése; gyakorlati dramaturgia; alapozó rendezői ismeretek; az előadáskészítés útjának szimulációja stb.

Társszervezők: az Oktatási és Kulturális Minisztérium Égtájak Irodája, a Vajdasági Magyar Művelődési Szövetség, a Vajdasági Magyar Versmondók Egyesülete, a zsámbéki Művelődési Ház és a zentai Thurzó Lajos Közművelődési Központ. A képzés támogatói: a Nemzeti Kulturális Alap, a Tartományi Oktatási és Művelődési Titkárság, a Zentai Önkormányzat és Bolyai Tehetséggondozó Gimnázium és Kollégium.


Frissítés időpontja: 2009-09-08