Adattár-kereső

az adattár-kereső a megadott kulcsszóra keres az adattárban:
települések, intézmények, kronológiák, bibliográfiák, könyvek,
dokumentumok, folyóiratok, drámatár, képzőművészeti tár

Rendezvények

Vissza

Taxidermia

Besorolás: -
Időpont: 2007. március 3. 18:00
Település: Szabadka
Helyszín: Lifka Art mozi

Magyar játékfilm, 90 perc, 2005. Írta: Pálfi György, Ruttkay Zsófia. Rendezte: Pálfi György. Fényképezte: Pohárnok Gergely. Zene: Amon Tobin. Szereplők: Trócsányi Gergő, Czene Csaba, Marc Bischoff, Molnár Piroska, Gyuricza István, Máté Gábor, Máté Gábor, Gyuriska János, Hegedűs D. Géza, Nagy Mari, Növényi Norbert és Stanczel Adél.

A filmről:
Három történet. Három kor. Három férfi. Nagyapa, apa, fiú. Egy tisztiszolga, egy élsportoló és egy preparátor mester. Az egyik szerelemre vágyik, a másik sikerre, a harmadik halhatatlanságra.
A nagyapa fantáziál; lázas képzeletével fűti be magának fagyos kis kamráját a hideg téli estéken. A megtermékenyítő erejű képzeletnek semmi sem szab határt.
Az apa zabál, négy évig volt szekcióelső az Édesiparban. Mártott ostyában egyenesen verhetetlen, 2,98 az egyéni rekordja (csak úgy viszonyításképpen, az Igor Vosztongonov 3,21-gyel lett Európa-bajnok Szófiában).
A fiú állatokat töm ki. Másfél kilóval született. Most másfél perce sincs hátra. Valami olyasmire adta a fejét, amire még soha senki.

Jegyár: 100 dinár. Diákok és nyugdíjasok részére 50 dinár. Jegyek vásárolhatók a Harambašić utca 4. sz. alatti jegypénztárban az előadások kezdete előtt.
Telefon és telefax: 024/527-110, e-mail: alifka@tippnet.co.yu


Frissítés időpontja: 2009-09-08